Nieuwe krijgsmachtbijbel - Protestantse Kerk Nederland


24 maart 2016

Nieuwe krijgsmachtbijbel `Kort & krachtig' wordt in gebruik genomen.

Pagina-inhoud

*Op Goede Vrijdag 25 maart 2016 wordt in de kapel van vormingscentrum Beukbergen het eerste exemplaar van een nieuwe krijgsmachtbijbel aangeboden aan de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal ing. B.H. Hoitink MSc.

Deze Krijgsmachtbijbel is een verzameling van 150 bijbelteksten, geschreven in gewone taal. De titel `Kort & krachtig' slaat op de opzet van deze ingekorte bijbel en ook op het taalgebruik, dat militairen zal aanspreken.

Achterin de bijbel is als bijlage `een korte terreinverkenning' toegevoegd van de hand van oud-krijgsmachtpredikant Henk Fonteyn. Hierin geeft hij een toelichting op het gebruik van deze bijbel en op het christelijk geloof.

Deze uitgave is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap, en is uitgegeven door Royal Jongbloed. De financiering is mede mogelijk gemaakt door Hulp voor Helden, dat is de Stichting Koninklijke PIT Pro Rege. Deze stichting bevordert het welzijn van mensen die militair en/of veteraan
zijn, stimuleert aandacht, respect en waardering voor hen uit de samenleving en steunt welzijnsprojecten financieel.

Aansluitend op de overhandiging worden de bijbels meteen in gebruik genomen tijdens een Goede Vrijdag-viering van Woord en Gebed in de kapel van Beukbergen.