Cao-overleg zorgverzekeraars, een visie in ontwikkeling | CNV Dienst..


CNV, de andere vakorganisaties en zorgverzekeraars hebben een 2e bijeenkomst gehad over hun gemeenschappelijke visie over de cao. Tijdens die bijeenkomst hebben partijen meer inzicht gekregen in elkaars overwegingen en belangen.

Door een gemeenschappelijk beeld te vormen van de cao en de manier waarop wij met elkaar willen onderhandelen ontstaan er langzamerhand bouwstenen voor een visie. Wij hopen dat de volgende keer met jullie te delen. Natuurlijk blijven er ook verschillen bestaan tussen zorgverzekeraars en de
vakorganisaties. Het is belangrijk om ook dat te benoemen.

Partijen zijn het bijvoorbeeld eens geworden over het begrip "wederkerigheid". Dit betekent dat het wenselijk kan zijn om bepaalde onderwerpen naar het niveau van de onderneming te verplaatsen. Ook kan het wenselijk zijn om onderwerpen juist in de cao te gaan regelen.

Daarnaast zijn CNV, de andere vakorganisaties en zorgverzekeraars het erover eens dat het in de toekomst wenselijk kan zijn om bij bepaalde onderwerpen eerst medewerkers te bevragen voordat er onderhandeld wordt.

Het gesprek is in een goede sfeer verlopen. Er wordt nog niet onderhandeld, maar de visie krijgt nu wel vorm. En dat kan helpen als er onderhandeld gaat worden. Op 16 november staat het volgende overleg gepland. Vanzelfsprekend houden we jou op de hoogte.

Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl)

Samen Werkt!

Samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt met daarin ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als CNV-lid draag jij hieraan bij. En jouw collega's, doen zij al mee? Meld ze ook bij ons aan, want samen werkt beter!
Voor elke collega die je aanmeldt, ontvang je bovendien een cadeaubon van 25 euro. Kijk voor informatie en voorwaarden op: www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Terug