Verkeersmaatregel Nieuwstraat Oostburg


In de Nieuwstraat in Oostburg, vanaf de kruising met de Oprit tot aan de kruising met de Baljuw Veltersweg, wordt opvallend vaak op de stoep geparkeerd.

Op dat weggedeelte is een parkeerzone van kracht. In een parkeerzone geldt dat binnen de aangegeven vakken moet worden geparkeerd. Parkeren op de stoep is sowieso niet toegestaan.

De reden van dit parkeergedrag is echter te verklaren uit het feit de parkeerstroken in dat weggedeelte smaller zijn dan elders en de voertuigen daardoor noodgedwongen voor een deel op de rijbaan staan.



De lijnbussen en andere grote voertuigen zoals vrachtwagens kunnen hierdoor moeizaam passeren en het is voorgevallen dat geparkeerde voertuigen werden beschadigd. Wij menen dit te kunnen oplossen door op dat weggedeelte twee extra verkeersborden volgens het model E-8 b van Bijlage I van het
Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 te plaatsen. Een voorbeeld van dit bord is hierboven weergegeven. Het duidt op 'het toestaan van een bepaalde manier van parkeren', in dit geval 'het met maximaal twee wielen mogen parkeren op het trottoir'. Als op deze wijze wordt geparkeerd,
blijft er nog voldoende ruimte op de stoep over en ontstaat er een betere doorgang op de rijbaan. Deze maatregel gaat in zodra de verkeersborden zijn geplaatst.