Wim Brands voorzitter jury Woutertje Pieterse Prijs

P e r s b e r i c h t

Amsterdam, 22 september 2015

Wim Brands voorzitter jury Woutertje Pieterse Prijs

Wim Brands is de nieuwe juryvoorzitter van de Woutertje Pieterse Prijs. Hij volgt in die positie Hanneke Groenteman op, die na de maximale termijn van drie jaar afscheid neemt. Ook Leentje van Wirdum treedt na drie jaar af; zij wordt opgevolgd door grafisch ontwerper Peter de Kan. De jury zal op 9 april 2016 tijdens de prijsuitreiking bekendmaken wie de Woutertje Pieterse Prijs in ontvangst mag nemen.

De jury is als volgt samengesteld:

· Wim Brands (voorzitter); hij maakt sinds jaar en dag boekenprogramma's voor de VPRO. Zijn VPROBoeken is het langstlopende literaire programma op de Nederlandse televisie. In 2014 verscheen zijn dichtbundel ’s Middags zwem ik in de Noordzee.

· Jen de Groeve; zij coördineert de recensiewebsite Mappalibri.

· Jan van Mersbergen; hij is schrijver van romans, verhalen, columns en artikelen.

· Mirjam Noorduijn; zij is tekstschrijver, freelance journalist en recensent (jeugd)literatuur voor onder meer NRC Handelsblad en het Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift Ons Erfdeel.

· Peter de Kan; hij is grafisch ontwerper.

De prijs

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is uitgekomen. Met ingang van 2015 nomineert de jury bovendien drie tot zes titels voor de prijs. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro en zal op zaterdag 9 april 2016 voor de negenentwintigste keer worden uitgereikt. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door winkelketen Bruna.

Meer informatie: op www.woutertjepieterseprijs.nl vindt u onder meer lestips bij de bekroonde boeken, alle juryrapporten, Voort weer gespoord naar een nieuw avontuur (25 jaar Woutertje Pieterse Prijs), geluidsopnames van Woutertje Pieterse Lezingen en diverse uitvoeringen van Het Rooverslied en foto’s van verschillende prijsuitreikingen.