Vakbondsoverleg met a.s.r. | CNV Dienstenbond


Graag praten wij u even bij over het laatste overleg van a.s.r. met de bonden. De volgende onderwerpen zijn aan de orde geweest:

Toelichting op het levenbedrijf

Tijdens het periodiek overleg neemt a.s.r. de bonden mee in de ontwikkelingen die spelen binnen het bedrijf. Deze keer kregen we van de heer Wits een toelichting op alle uitdagingen die het levenbedrijf heeft. Het werd een interessant gesprek over van "door de bomen even het bos niet meer
zien" als levenbedrijf, naar "de website van je leven". Philippe Wits heeft uitgelegd dat de nieuwe strategie onder meer is om alles naar 1 systeem te brengen en producten aan te gaan bieden vanuit de gedachte dat je zelf als mens aan het stuur zit. Hierbij hoort ook om de medewerkers van
a.s.r., die door alle ontwikkelingen misschien zelf ook hun baan (gaan) verliezen, te helpen om ook regie over hun loopbaan te krijgen. Op hun ontwikkeling wordt nu extra ingezet en zij krijgen begeleiding via het programma In Beweging.

In beweging

De ontwikkeling bij leven past erg bij de uitleg die we kregen over In Beweging. Inmiddels staat dit goed op de kaart binnen a.s.r. en worden er allerlei initiatieven ontplooid. Er zijn nu al zo'n 100 mensen die actief bezig zijn met het volgen van een programma via In Beweging. Het programma
wordt ook nog verder uitgebreid door a.s.r. in de komende periode. CNV zal regelmatig een update krijgen over de resultaten.

Onderhandelingen sociaal plan

Op 28 september 2015 gaat CNV samen met a.s.r. en de andere bonden praten over een nieuwe sociaal plan per 1 januari 2016. We hebben afgesproken om tijdens de eerste ronde elkaar uit te leggen wat we als partijen belangrijk vinden. CNV wil eigenlijk in de kern niet veel aan het sociaal plan
veranderen. Wij zijn van mening dat het huidige plan goed werkt.

Maar we horen natuurlijk heel graag uw mening. Laat ons dus weten wat u belangrijk vindt in een nieuw sociaal plan. Stuur uw ideeen/opmerkingen/veranderingen aan Sandra Hendriks, s.hendriks@cnvdibo.nl.

Maand van de vakbond komt eraan!

We gaan als vakbonden ook een maand van de vakbond organiseren. Tijdens deze maand in het najaar komt CNV regelmatig naar a.s.r. en zullen we op alle manieren het lidmaatschap van de vakbond onder de aandacht brengen.

* Nieuwe leden
Iedereen kan tijdens deze maand lid worden van het CNV, waarbij a.s.r. een jaar lang de lidmaatschapskosten van de nieuwe leden zal betalen.
* Huidige leden
Maar ook bestaande leden kunnen tijdens deze maand hun jaarlidmaatschapskosten van CNV aan a.s.r. terugvragen. Meer informatie over hoe en wat volgt zeker nog in de komende weken.

Meer informatie?

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met bestuurder Sandra Hendriks, s.hendriks@cnvdibo.nl.

Terug