StigmaTour in Schoonhoven!


Op 26 september is het zover! De Zorgvragers Organisatie GGZ Midden Holland (ZOG MH) heeft dan de volgende stop in Midden-Holland en wel in Schoonhoven tijdens de jaarlijkse Bartholomeusdag.

Om 10.00 uur komt een schitterende Amerikaanse schoolbus naar de de Kerkstraat om daar tot 17.00 uur campagne te voeren tegen het opplakken van stigma's.

Op deze gezellige braderie gaat ZOG MH spelenderwijs in gesprek met voorbijgangers over psychiatrische aandoeningen en de vooroordelen die daarmee onlosmakelijk verbonden zijn. Spel, muziek, theater en dialoog zijn deze dag de communicatiemiddelen die we die dag gebruiken om de stigma's op een
ludieke, maar hopelijk bijzonder effectieve manier te bestrijden. Met een groep bevlogen mensen van ZOG MH en de Stigmatour zijn we de afgelopen tijd bezig geweest om mooie manieren te bedenken waarmee we het publiek in en buiten de bus kunnen overtuigen.

De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat er actie gevoerd wordt tegen het stigma, wethouder Sleeuwenhoek: "Weet u wat een psychische kwetsbaarheid doet met mensen? In de Stigmabus kunt u een inkijk krijgen in het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Door deze inkijk
willen we begrip creeren, want iedereen heeft recht op een volwaardig leven, (en) iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving!" De wethouder zal om 10.30 uur ook aanwezig zijn in de bus.


Voor meer informatie, kijk op www.stigmatour.nl en www.zogmh.nl. U komt toch ook?!