Tweede inspraakronde Dynamisch Landschap Schaijk en Zeeland van start


Zeeland en Schaijk liggen tegen natuurgebied De Maashorst aan, maar de verbinding tussen deze dorpen en het natuurgebied kan zeker nog verbeterd worden. De gemeente Landerd wil samen met de andere Maashorstgemeenten de dorpen en steden rond De Maashorst beter met het natuurgebied verbinden.

In juni 2015 presenteerde de gemeente de voorstellen om Schaijk en Zeeland beter met De Maashorst te verbinden. Hiervoor werd bureau LOSStadOmland ingeschakeld die hiervoor een speciale website ontwikkelde waarop de voorstellen werden geplaatst. Iedereen kon de voorstellen per traject bekijken
en desgewenst een reactie achterlaten op de website.

Succesvolle inspraak

In de eerste reactie ronde is er voor de plannen in Zeeland 193 keer een reactie geplaatst. Voor de plannen in Schaijk 88 keer. Wethouder Maathuis: "Deze vernieuwende wijze van inspraak is succesvol gebleken. Ik hoop dat ook van de tweede inspraakronde veel gebruik wordt gemaakt".

De laatste kans om te reageren

De afgelopen maanden zijn de voorstellen aangepast naar aanleiding van de reacties.

Vanaf woensdag 30 september worden deze aangepaste voorstellen opnieuw gepresenteerd op de website en krijgt iedereen nog eenmaal de kans om te reageren, dit kan tot woensdag 21 oktober 2015. Na afloop van de tweede inspraakronde worden de voorstellen waar nodig nog eenmaal aangepast.
Vervolgens wordt het definitieve plan vastgesteld en gepresenteerd.

* Bekijk de uitgebreide informatie over Dynamische Landschappen

* twitter
* facebook