Kinderboekenweek in Artis


22 september 2015 - 7 oktober begint de 61ste editie van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is Raar, maar waar! In Artis lees Artis-professor Erik de Jong voor en mag je een vogelspin vasthouden, als je durft.

Erik of het klein insectenoek

Artis-professor Erik de Jong leest voor uit zijn favoriete kinderboek van Godfried Bomans, over naamgenoot Erik Pinksterblom. Duik in de avontuurlijke, magische wereld van insecten en zie de verschillen en overeenkomsten tussen mens en dier.

Na het voorlezen vertelt een dierverzorger je van alles over de insecten uit het boek en andere dieren in het insectarium. Hoe gedragen de mieren in Artis zich? En zijn Afrikaanse reuzenslakken echt man en vrouw tegelijk? Wie durft mag een vogelspin, wandelende tak of wandelend blad
vasthouden.

wanneer zaterdag 10 en zaterdag 17 oktober
hoe laat start om 14.00 uur en om 15.30 uur
waar leslokaal in het Insectarium
duur 60 minuten

Kabinet der Natuur over vlinders en insecten

Ontdek de rijke variatie aan vorm en kleur in het insectenrijk, bekijk vlinders van heel dicht bij en zie vergroot hoe een mug je prikt. Het Kabinet der Natuur over vlinders en insecten bevat bijzondere objecten en foto's en is een oneindige bron voor verhalen.

wanneer zaterdag 10 en zaterdag 17 oktober
hoe laat doorlopend tussen 13.30 - 16.30 uur
waar het Insectarium