Gemeente Winsum | Subsidie voor jaarwisselingsfeesten en ontheffinge..


Gepubliceerd op: 21 september 2015

Het lijkt nog ver weg, maar voor u het weet is het alweer oud en nieuw. Wilt u iets organiseren rond de jaarwisseling? Dan kan het zijn dat u een aantal zaken voor 15 oktober met de gemeente moet regelen. Subsidie voor de organisatie van een jaarwisselingsfeest kunt u tot 15 oktober aanvragen.
Ook ontheffingen van het verbod op carbidschieten of voor het houden van vreugdevuren kunt u tot 15 oktober regelen. Aan deze aanvragen zijn geen kosten verbonden.

Ontheffing voor vreugdevuur

In het belang van het milieu en de openbare orde en veiligheid is het stoken van een vuur in de open lucht in de gemeente Winsum verboden. Wilt u met de jaarwisseling legaal een vuur stoken? Vraag dan voor 15 oktober 2015 de benodigde ontheffingen van het verbod aan.

Als aanvrager moet u 16 jaar of ouder zijn. U moet zelf de toestemming van de rechthebbende(n) (eigenaar, gebruiker) van de beoogde locatie regelen. Voor de kernen Adorp, Sauwerd, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Den Andel en Baflo wordt per kern ontheffing voor maximaal een vuur verleend. Voor de
kern Winsum kunnen drie ontheffingen worden verleend, waarvan een voor een vuur in Obergum.

Kijk in de digitale gemeentewinkel, bij Vuur stoken. Daar vindt u de precieze voorwaarden en een aanvraagformulier.



Ontheffing voor carbidschieten

Carbidschieten is bijna het hele jaar verboden. Alleen op 31 december tussen 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur mag er geschoten worden met carbid:

1. zonder ontheffing met busjes van max. 1 liter.
2. zonder ontheffing buiten de bebouwde kom met max. 2 bussen van max. 60 liter op een erf: dat minstens op 100 m afstand ligt van andermans gebouwen; een vrij schootveld heeft van 75 m; na zonsondergang moet dit gebied voldoende verlicht zijn.
3. met ontheffing voor groepsgewijs carbidschieten op een beperkt aantal locaties, bij voorkeur buiten de bebouwde kom. Aanvragers moeten minimaal 16 jaar zijn.

U kunt tot uiterlijk 15 oktober 2015 een verzoek tot ontheffing van het verbod op carbidschieten indienen. U vindt dit formulier in de gemeentewinkel, bij Carbidschieten, ontheffing van verbod. Daar vindt u ook de precieze voorschriften en de geldende beleidsregels.

Aanvragen voor ontheffingen van het verbod op vreugdevuren en carbidschieten worden voor advies voorgelegd aan de politie en brandweer. Bij de advisering staat de veiligheid voorop. Voor meer informatie over ontheffingen voor een vreugdevuur of carbidschieten kunt u contact opnemen met mevrouw
M. Steentjes, telefoon 0595-447711.

Subsidie voor jaarwisselingsfeesten

Wilt u als dorpsvereniging, jeugdsoos of andere instantie een jaarwisselingsfeest in de oudejaarsnacht organiseren, dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie.

* er wordt een aanvraag per dorpskern gehonoreerd. Als meerdere instellingen binnen een dorpskern jaarwisselingsfestiviteiten willen opzetten, is samenwerking aan te raden;
* de festiviteiten vinden op de oudejaarsavond zelf plaats;
* de festiviteiten zijn openbaar toegankelijk;
* bij de festiviteiten wordt er voor verschillende leeftijdsgroepen iets georganiseerd;
* zo mogelijk worden jongeren als vrijwilligers bij de organisatie betrokken, zowel bij de voorbereidingen als bij de avond zelf.

Per dorpskern wordt een drempelbedrag van EUR 200, - gehanteerd, aangevuld met een bedrag van EUR 0,08 per inwoner van de desbetreffende dorpskern.

U kunt de subisidie aanvragen in de digitale gemeentewinkel. Daar vindt u bij Subsidies sport en welzijn het aanvraagformulier voor incidentele subsidie. Met het aanvraagformulier moet u een activiteitenplan en een begroting meesturen. Meer informatie kunt u krijgen bij mevrouw J. de
Boer-Pontier van de afdeling Samenleving, telefoon (0595)- 447777 (afwezig op woensdag).