Steenwijkerweg is een week dicht

5 augustus 2015 - Er ligt een mooi nieuw betonnen fietspad langs de Steenwijkerweg tussen Marknesse en de Ettenlandseweg. Nu moeten de in- en uitritten van woningen en kavels weer netjes worden aangesloten op het fietspad. Hiervoor gaat de Steenwijkweg overdag een week dicht van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus 2015.

Het verkeer tussen Marknesse en Blokzijl moet tijdens werktijden (07.00 - 18.00 uur) omrijden via de Vollenhoverweg-Ettenlandseweg. 's Avonds en 's nachts (18.00 en 07.00 uur) kan het verkeer gebruikmaken van de weg. Verkeersregelaars organiseren het verkeer bij de rotondes Ettenlandseweg-Uiterdijkenweg en bij de rotonde met de Vollenhoverweg. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. De verkeersregelaars laten bezoekers, leveranciers en omwonenden door.

Bus

Buslijn 75 tussen Marknesse en Steenwijk blijft de vaste route rijden over de Steenwijkerweg tijdens de afsluiting.

Afronding werkzaamheden

Na deze werkzaamheden heeft de provincie nog een week nodig om het werk af te ronden: markeringen aanbrengen en bermen afwerken. Voor deze werkzaamheden zijn geen wegafzettingen nodig. Wel dient het verkeer rekening te houden met enige hinder van langzaam rijdend of stilstaand werkverkeer. Vanaf vrijdag 29 augustus kunnen de fietsers weer voor jaren gebruikmaken van het fietspad.