Succesvolle aftrap INKOM 2015

Succesvolle aftrap INKOM 2015

17 augustus 2015

Ruim 2300 nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool zijn vandaag aan hun introductieweek in Maastricht begonnen. Voor hen staat de gehele week in het teken van kennismaken met elkaar en de stad Maastricht. Zoals vanouds staat een mix van culturele, informatieve en sportieve activiteiten op het programma. De officiele Opening is voor iedereen toegankelijk en vindt vanavond vanaf 18.30u plaats op de Markt, met optredens van DJ Enzo Zanetti, De Heeren van Aemstel Band, Fabrizio en Belle Perez.

Op woensdagavond 19 augustus wordt het Stadspark omgebouwd tot Culture Valley: een magisch terrein vol culturele belevingen, waarvoor inwoners van Maastricht van harte worden uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Een scala aan (Maastrichtse) culturele instanties zal zichzelf laten zien door middel van verschillende activiteiten. Er zijn vier verschillende podia (International, Culture Blows Your Mind, Open Mic en Theatre and Dance) en voor het eerst een internationale Food Market. Op het Festival op 18 augustus kan men genieten van een ontspannen festivalsfeer, goede muziek en andere activiteiten (Sphinxkwartier). Nieuw dit jaar is de Square Fair, waar studenten en Maastrichtenaren zich kunnen onderdompelen in de Bourgondische cultuur en sfeer van de stad. Op verschillende pleinen is er muziek en hapjes en drankjes. Square Fair vindt plaats op vrijdag 21 augustus.

Lancering vrijwilligers-App

De werkgroep INKOM heeft samen met Stichting LEFteam de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe app, die studenten moet stimuleren zich maatschappelijk in te zetten voor Maastricht. De app wordt tijdens de INKOM gelanceerd en bevat in eerste instantie belangrijke actuele informatie over de diverse activiteiten; de verwachting is dat vrijwel alle eerstejaars studenten de app zullen installeren. Na de INKOM wordt de app omgezet naar een `vrijwilligersapp', waarin vrijwilligerswerk vanuit de Sociale Marktplaats van Maastricht, www.maastrichtdoet.nl, automatisch wordt geimporteerd. Dit kan varieren van het helpen van een vluchteling met de Nederlandse taal en huishoudelijke klusjes voor ouderen tot een activiteit ondernemen met mensen met een verstandelijke beperking. De informatie wordt vertaald naar het Engels, zodat ook internationale studenten kunnen deelnemen.

Orange Babies

De INKOM steunt dit jaar het goede doel Orange Babies. Studenten die zich voor de INKOM inschrijven en hun ticket betalen, krijgen de mogelijkheid een (klein) bedrag te doneren bovenop de prijs van hun inschrijving. Alle donaties gaan rechtstreeks naar Orange Babies, dat als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen, en geinfecteerde kinderen steun te bieden.

Kijk hier voor meer informatie en het volledige INKOM-programma.

Zie het origineel.