Snoeien gemeentelijk bomen van start


17/08

Snoeien gemeentelijk bomen van start

[IMG]
In opdracht van de gemeente worden momenteel bomen gesnoeid in het Brediuskwartier.

Op dinsdag 11 augustus jl. is de firma BSI Bomenservice in opdracht van de gemeente gestart met het snoeien van bomen. Het betreft dit jaar de bomen in het Brediuskwartier. De werkzaamheden nemen ongeveer twee maanden in beslag.

Inspectie
Een gespecialiseerd bedrijf inspecteert de bomen op vitaliteit, onderhoudstoestand en veiligheid. Dit gebeurt in Bussum om de vier jaar. Uitzondering hierop zijn de zogenaamde `zorgbomen': inspectie van deze bomen gebeurt jaarlijks. De uitkomst van de inspectie bepaalt of het nodig is een boom
te snoeien. Er kan dan sprake zijn van dood hout, laag hangende takken, begeleidingssnoei bij jonge bomen of takken die overlast veroorzaken.

Waar wordt gewerkt
De werkzaamheden starten in het Brediuskwartier nabij de Frederik van Eedenweg en vervolgens richting de Amersfoortsestraatweg. .

Werkwijze
Het werk gebeurt onder ander met behulp van een hoogwerker en een snippermachine. De snippers zullen gestort worden ter hoogte van de plantsoenweg en na afloop van het snoeien afgevoerd worden naar de biomassacentrale.

Het is niet nodig wegen af te sluiten. Op doorgaande wegen, zoals bijvoorbeeld de Brediusweg en Huizerweg, starten de werkzaamheden pas na de spits om oponthoud voor het verkeer tot een minimum te beperken.

Informatie
Voor informatie over de snoeiwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de servicelijn. Deze is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30-13.00 uur via telefoonnummer (035) 692 88 98.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------