Bewonersavond Vogelhorst


17 augustus 2015

Bewonersavond Vogelhorst

Op woensdag 27 mei vond er in de burgerzaal van het gemeentehuis een informatieavond plaats voor de bewoners van Vogelhorst. Meer dan 110 bewoners waren aanwezig tijdens deze avond. Onder de bewoners leven veel zorgen en vragen die al eerder met ons zijn gedeeld. Het doel van deze avond was om
een eerste reactie te geven op deze zorgen en vragen, maar ook om samen te kijken hoe we met deze punten aan de slag kunnen. Daarnaast werd er van uit de gemeente informatie gegeven over verschillende onderwerpen en ontwikkelen die spelen in en in de omgeving van Vogelhorst.

Tijdens de avond werden de bewoners verdeeld over 12 dialoogtafels. Aan de tafels werden zeer geanimeerde gesprekken gevoerd over verschillende onderwerpen die leven. De avond heeft veel punten opgeleverd waar we samen mee aan de slag kunnen. Deze punten zijn samengevat in een sheet per
dialoogtafel. Hieruit hebben we een paar hoofdthema's vastgesteld waar we het komende half jaar mee aan de slag willen. Dit zijn: de invulling van Vogelhorst II. Het gaat hier dan om de marketing en de tijdelijke inrichting. De wateroverlast, het onderhoud van de wijk en de mandeligheid.

Direct na de zomervakantie (eind augustus) nodigen we het Bewonersplatform Almere Hout en de mensen die zich aangemeld hebben mee te willen denken, uit voor een overleg om bovenstaande punten op te pakken.

Was u nou niet aanwezig tijdens deze avond, maar wilt u wel weten wat er besproken is? Via het Bewonersplatform Almere Hout (http://www.bah-almerehout.nl/0000009f0e131f019/index.html) kunt u de sheets van de verschillende dialoogtafels opvragen.