Afsluiting Hoofdweg-Westzijde bij Lijnden

Rijkswaterstaat werkt aan de omlegging van de rijksweg A9 bij Badhoevedorp. In verband met de werkzaamheden aan een nieuw viaduct over de Hoofdvaart is de Hoofdweg-Westzijde tussen het huidige viaduct van de A9 en huisnummer 113 van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 9 oktober volledig afgesloten.

De Hoofdweg-Westzijde is van 17 augustus tot en met 9 oktober volledig afgesloten.

Omleiding

Weggebruikers vanaf de Schipholweg richting Lijnden (en vice versa) worden ter plaatse met gele bebording omgeleid via de Hoofdweg-Oostzijde, aan de andere kant van de Hoofdvaart. Het tankstation aan de Hoofdweg-Westzijde (huisnummer 115) blijft via de Schipholweg bereikbaar.

Het verkeer vanuit Badhoevedorp gaat direct vanaf de Schipholweg rechtsaf over de Hoofdweg-Oostzijde naar Lijnden. Het verkeer vanuit Haarlem kan op het kruispunt met de Hoofdweg niet direct links afslaan naar de Hoofdweg-Oostzijde en dient rechtdoor te rijden tot aan de Amsterdamsebaan. Op de rotonde van de Amsterdamsebaan kan het verkeer keren en alsnog via de Schipholweg en Hoofdweg-Oostzijde naar Lijnden rijden.

Steunpunt

Aannemer Combinatie BadhoeverBogen bouwt in de periode van 17 augustus tot en met 9 oktober 2015 een steunpunt voor het viaduct van de nieuwe A9 over de Hoofdvaart. Dit steunpunt wordt gebouwd in de berm van de Hoofdvaart (aan de Hoofdweg-Westzijde).

Werkzaamheden

De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de fundering voor het steunpunt. Voor de fundering maakt de aannemer gebruik van stalen buispalen, die de grond in worden getrild. Vervolgens wordt de grond uit de palen verwijderd en de palen volgestort met beton. Daarna wordt het steunpunt op de fundering gebouwd.

Voor de werkzaamheden heeft de aannemer alle ruimte op de Hoofdweg-Westzijde nodig. In verband met de veiligheid worden alle weggebruikers omgeleid via de Hoofdweg-Oostzijde.

Informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp. Bij vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met Rijkswaterstaat via het gratis telefoonnummer 0800-8002.