Unieke samenwerking Presikhaaf Bedrijven en inrichter Ahrend


Ahrend neemt schoolmeubelactiviteiten over van Presikhaaf Bedrijven

Arnhem, 20150529 -- Presikhaaf Bedrijven en Koninklijke Ahrend NV hebben vandaag een lang-jarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Koninklijke Ahrend N.V. richt zich daarbij op de ontwikkeling, productie en verkoop van meubelen voor het primair en voortgezet onderwijs, terwijl Presikhaaf Bedrijven zorgt voor de detachering, ondersteuning en begeleiding van SW-medewerkers. Daarvoor gaat Ahrend een langdurige detacheringsovereenkomst aan met Pre-sikhaaf Bedrijven. Alle medewerkers van Presikhaaf Schoolmeubelen (190 SW’ers en veertig mensen overig personeel) behouden hun baan.

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. De organisatie heeft als onderdeel van elf gemeenten in de regio Midden-Gelderland de doelstelling mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te begeleiden. In dit kader produceert de organisatie onder de naam Presikhaaf Schoolmeubelen al ruim vijftig jaar in eigen regie meubilair voor het primair en voortgezet onderwijs. 

De intensieve samenwerking tussen Ahrend en Presikhaaf Bedrijven houdt in dat Ahrend de schoolmeubelactiviteiten verder uitbouwt. Deze zullen onder de vertrouwde naam Presikhaaf Schoolmeubelen op de bestaande locatie en met alle medewerkers worden gecontinueerd. Presikhaaf Bedrijven zal zich daarbij primair gaan richten op het detacheren, intensief begeleiden en ontwikkelen van alle betrokken SW-medewerkers.

CEO van Ahrend Eugène Sterken licht toe: “Door deze samenwerking bundelen we onze krachten op het gebied van innovatieve schoolmeubelen en een krachtig sociaal beleid. Onder de vlag van Koninklijke Ahrend NV zal Presikhaaf Schoolmeubelen zich verder gaan specialiseren als leverancier van tijdloze en solide meubelen voor het primair en voortgezet onderwijs. Een geweldig merk met karakter! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het met de hulp van alle betrokkenen zal lukken om de gemeenschappelijke ambitie van Ahrend, Presikhaaf Bedrijven en de betrokken gemeenten te realiseren om deze werkgelegenheid voor de regio te behouden, met name voor mensen die onder de Participatie-doelgroep vallen. Ik weet ook zeker dat we door de samenwerking nog beter kunnen inspelen op behoeften van besturen en scholen in het primair en voortgezet onderwijs.”

Joost van Loon, CEO van Presikhaaf Bedrijven, is ingenomen met de beoogde samenwerking: “Deze samenwerking past uitstekend in ons beleid om met bedrijven samen te werken die mensen uit de doelgroep van de Participatiewet in het reguliere werkproces kunnen en willen laten meedoen. De samenwerking met Ahrend zorgt voor het behoud van werkgelegenheid in de regio en continuïteit in dienstverlening voor onze klanten.”

“Wij kunnen ons dankzij de samenwerking in de regio volledig gaan concentreren op het detacheren, optimaal begeleiden en ontwikkelen van mensen met een arbeidsbeperking. Ahrend gaat de onderneming verder uitbouwen. Kortom, een echte win-winsituatie, zowel voor onderwijsinstellingen als voor de betrokken medewerkers, Presikhaaf Bedrijven en Ahrend”, aldus Van Loon.

Participatiewet

Met de samenwerking geven Ahrend en Presikhaaf invulling aan de doelstelling vanuit de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Doelstelling van deze wet is de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren.

Joost van Loon: “De Participatiewet is voor ons een bron van inspiratie als het gaat om samenwerkingen van sociaal ondernemerschap. Wij hopen hiermee de toon te zetten in Nederland en dat goed voorbeeld goed doet volgen. Volgens ons laat deze stap zien dat mensen met een arbeidsbeperking prima kunnen worden ingezet wanneer je met die beperkingen rekening houdt.  Zij hebben kwaliteiten in huis, waar Ahrend graag gebruik van maakt en het laat zien dat deze mensen kwaliteitsproducten kunnen maken waar je trots op kunt zijn.”

Naast de sociale functie is het volgens Ahrend-CEO Sterken goed mogelijk de onderneming op een bedrijfsmatige manier te leiden. “De productiefaciliteit is modern en schaalbaar, en de kwaliteit en gedrevenheid van de mensen die bij Presikhaaf Schoolmeubelen werken, zijn uitstekend. Daarnaast verwacht Ahrend substantiële voordelen te kunnen behalen door schaalgrootte en efficiencyverbeteringen. Op die manier kunnen we er samen met de medewerkers en Presikhaaf Bedrijven voor zorgen dat onderwijsinstellingen ook in de toekomst kunnen werken met hoogwaardige meubelen van Presikhaaf Schoolmeubelen die voorzien in hun behoeften en wensen.”

Over Presikhaaf Bedrijven

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. Als partner van werkgevers en gemeenten in de regio ontwikkelt en verbindt Presikhaaf Bedrijven talenten van mensen en werkgevers. Presikhaaf Bedrijven produceert ruim vijftig jaar meubilair voor het primair en voortgezet onderwijs onder de naam Presikhaaf Schoolmeubelen.

Over Presikhaaf Schoolmeubelen

Presikhaaf Schoolmeubelen is een toonaangevende producent en leverancier van schoolmeubilair en projectinrichting. Presikhaaf Schoolmeubelen levert producten op maat; dat kan totaalinrichting van een school zijn, maar ook een aula of directiekamer. De onderneming heeft ontwerp, productontwikkeling en productie van meubilair in eigen beheer.

Over Koninklijke Ahrend NV

Koninklijke Ahrend NV is een toonaangevende projectinrichter op het gebied van de professionele werkomgeving. Al meer dan honderd jaar ontwerpt en realiseert Ahrend duurzame en inspirerende werkomgevingen voor bedrijven, overheden, onderwijs en zorginstellingen. Ahrend richt in volgens eigen principes van het nieuwe werken, waarbij welzijn en productiviteit van de gebruiker centraal staan. Met  1.100 medewerkers in 17 landen en een omzet van circa € 200 miljoen behoort Ahrend tot de grootste inrichters van Europa en het Midden-Oosten. Ahrend is voortrekker op het gebied van circulair inrichten en de eerste projectinrichter die volledig voldoet aan de Cradle to Cradle filosofie en als zodanig gecertificeerd is.





Presikhaaf Bedrijven