Kunstenaar Geoffrey maakt met kinderen schilderij ter herinnering


ANTJE MONTEIRO OVERHANDIGT 3 MULTIFUNCTIONELE BEDBOXEN AAN STICHTING ZOMERKIND

Nieuw-Beijerland, 20150410 -- Sterrenfonds Ambassadeur Antje Monteiro heeft drie multifunctionele bedboxen overhandigd aan Stichting Zomerkind. In dit Medisch Kinderdagcentrum worden kinderen met een meervoudige handicap opgevangen. Hier wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen binnen hun capaciteiten en door de plezierige opvang krijgen ouders, broertjes en zusjes wat verlichting in de thuissituatie. Kunstenaar Geoffrey Wijn maakte het feestje voor de kinderen compleet door samen met hen een kunstwerk te maken op het thema "Dromen".

"Meer ruimte om de kinderen heen te bouwen"
Mirjam Peeters, teamleider Zomerkind: "De bedboxen geven ons veel meer ruimte om de kinderen heen te bouwen. Niet alleen slapen maar ook even wat rustiger liggen om wat minder prikkels te krijgen is hier belangrijk. Terwijl het mobile boven de bedden voor hen ook weer interessant is. De grote bedbox in de gezamenlijke ruimte geeft ons nu de mogelijkheid een aantal kinderen veilig samen te laten spelen." Sterrenfonds Ambassadeur Antje Monteiro is onder de indruk: "Je weet wel dat we als Sterrenfonds goed werk doen. Maar als je hier rondloopt en al deze kinderen ziet zet je dat toch weer met twee benen op de grond. Fantastisch om hier onderdeel van te mogen zijn."

Gezamenlijke kunst
Om het feestje voor de kinderen compleet te maken verzorgde kunstenaar Geoffrey Wijn namens het Sterrenfonds een schildersessie. Kwasten vlogen door de lucht terwijl ook vele handen werden gebruikt om het kunstwerk "Dream within a Dream" in te kleuren. De kleding van Antje Monteiro ontkwam niet aan wat gekleurde accenten. Antje: "Het enige wat ik hier aan overhoud is een hoop plezier. Geweldig toch, dat het niet alleen om de bedboxen gaat maar ook om de unieke herinnering."

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.





Sterrenfonds