Feest in de leukste winkelstraat van Nederland


De Folkingestraat in Groningen is in februari door het publiek verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland 2014. Zaterdag 11 april is het daarom feest in de straat met muziek, straatverkoop en circusacts.

Wethouder Joost van Keulen is trots op de Folkingestraat. "Het is een terechte overwinning, die de ondernemers in deze straat dik verdiend hebben. De Folkingestraat geeft heel goed weer waar Groningen voor staat: een gastvrije stad waarin je verrassend en sfeervol kunt shoppen."

'Nationale erkenning'
Ook voorzitter Willem Tredgett van de winkeliersvereniging is blij. "Als Folkingestraat stonden we al bekend als de winkelstraat waar je na elke 4 meter in een compleet andere wereld terecht komt. Nu hebben we nationale erkenning met deze titel."

'Echte belevenis'
Ondernemers, Marketing Groningen en de gemeente werken intensief samen om op alle koopmomenten meer te bieden dan winkelen alleen. In de Folkingestraat komt dat volgens nlstreet.nl op een mooie manier samen, waarbij winkelen in dit straatje tussen de Vismarkt en het Zuiderdiep een echte
belevenis is.

Onthulling bord
Wethouder Van Keulen geeft zaterdag om 12.00 uur het startsein voor de feestelijkheden in de Folkingestraat. Dat onthult hij een bordje dat verwijst naar de titel `leukste winkelstraat van Nederland'.

Gepubliceerd op: 10-04-2015 16.55 uur; Laatst gewijzigd op : 10-04-2015 16.58 uur