Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Stichting Art Eko Amsterdam, 26/10/2011

Nieuw platform voor ecologische kunst
Op 11/11/2011 (de Dag van de Duurzaamheid) lanceert stichting Art Eko de portal www.arteko.nl voor ecologische kunst en ontwerp. Ruim 160 kunstenaars en ontwerpers uit Nederland presenteren hier hun duurzame werken. Daarnaast wordt er een lijst getoond met milieuvriendelijke alternatieven voor gangbare kunstenaarsmaterialen.

Creatieve oplossingen
Kunstenaars en ontwerpers voelen zich betrokken bij de hedendaagse milieuproblematiek als het afvalprobleem en de groeiende grondstoffenschaarste. Zo stellen de ontwerpers Lex Pott, Doreen Westphal en Maxime Ansiau duurzaamheid centraal in hun werk door natuurlijke materialen te gebruiken of bestaande materialen te recyclen. Duurzame kunst en ontwerpen inspireren mensen tot duurzaam gedrag waardoor ook toekomstige generaties van de aarde kunnen blijven genieten.

Art Eko
Stichting Art Eko vertaalt oude ambachten en nieuwe werkwijzen als `Cradle to Cradle' naar de moderne kunst- en ontwerppraktijk. Via www.arteko.nl kan het publiek met kunstenaars en ontwerpers in contact komen voor bestellingen of opdrachten. Bedrijven kunnen duurzame kunstenaars en ontwerpers inhuren om het maatschappelijk verantwoord beleid vorm te geven. Een aantal vooraanstaande mensen uit de milieuwereld als Jacqueline Cramer, Herman Wijffels en Wubbo Ockels steunt Art Eko in het comité van aanbeveling.