Politie Gelderland-Zuid

Alerte bewoner meldt inbraak: man aangehouden

Tiel, 11-11-2011 o Vrijdagochtend rond half zes hoorde de bewoner van een huis aan de Dorpsstraat in Tiel geluiden bij de achterkant van zijn huis. Toen hij een kijkje nam in zijn achtertuin, zag hij nog net een man wegrennen. De bewoner ging achter de man aan en trof hem op de Rivierenlandlaan.

Toen de bewoner de man gevonden had zei hij tegen de man dat hij de politie zou bellen. Toen de bewoner naar huis ging om zijn telefoon te halen en weer terug kwam op de Rivierenlandlaan, was de man verdwenen. Een daarop volgende zoektocht had resultaat, want de bewoner trof de verdachte opnieuw aan in de omgeving van het zwembad. Inmiddels ook aanwezige politiemensen hielden de man, een 44-jarige Tielenaar, daar vervolgens aan terzake poging tot inbraak.

De bewoner deed aangifte tegen zijn 44-jarige plaatsgenoot. De verdachte had ook een fiets bij zich met in de fietstas diverse goederen. De fiets en de goederen, alsmede een schroevendraaier die de man op zak had, werden inbeslaggenomen. De politie onderzoekt of de fiets en de goederen van diefstal afkomstig zijn.

In een eerste verklaring die de verdachte aflegde gaf hij toe geprobeerd te hebben in te breken. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Tielenaar.

(00)

Laatst gewijzigd 11-11-2011 8:31 | © Regio Gelderland-Zuid |