Sociaal-Economische Raad

11 november 2011
In een kamerbrief aan de voorzitter van de Tweede Kamer laat staatssecretaris Bleker van EL&I weten de mening van de SER te delen dat de Wet op de ondernemingsraden en het Burgerlijk Wetboek veel aanknopingspunten bieden voor ondernemingsraden om hun rol op het gebied van MVO vorm te geven. Hij ziet daarom geen aanleiding om de wetgeving te wijzigen.

De staatssecretaris waardeert het dat de SER het initiatief heeft genomen om het voorbeeldreglement voor ondernemingsraden aan te passen. Hij spreekt de hoop en verwachting uit dat ondernemingsraden dankzij dit geactualiseerde voorbeeldreglement beter bekend zullen raken met MVO en hierover (voor zover ze dat niet al reeds doen) vaker het gesprek zullen aangaan met het bestuur van hun organisatie. De staatssecretaris roept ondernemingsraden hiertoe op. Ook zal hij deze mogelijkheden benadrukken in zijn eigen contacten met ondernemingsraden en externe optredens over dit onderwerp.

Met belangstelling kijkt de staatssecretaris uit naar de resultaten van de evaluatie van het Internationaal MVO-initiatief die de SER in 2012 zal uitbrengen.