Werkgestraften repareren gereedschap voor ontwikkelingslanden

Persbericht van Stichting Reclassering Nederland

Werkgestraften van Reclassering Nederland gaan in samenwerking met Stichting Gered Gereedschap gereedschaps-kisten voor startende vaklieden in ontwikkelingslanden produceren.

De gereedschapskist is een houten kist met daarin kwalitatief goed tweedehands gereedschap dat is schoongemaakt en opgeknapt aan de hand van vaste kwaliteitseisen. Met deze gevulde gereedschapskist in de hand krijgen timmerlieden, automonteurs en metselaars in ontwikkelingslanden de kans een eigen inkomen te verdienen en/of een eigen bedrijfje te starten.

Sjef van Gennip, algemeen directeur Reclassering Nederland, is blij met de uitbreiding van het project: 'We werken al lang samen met Stichting Gered Gereedschap. Werkgestraften maken gebruikt gereedschap schoon en knappen het op. Maar nu gaan we ook kant-en-klare gereedschapkistjes leveren voor vakmensen in ontwikkelingslanden. Zo leveren werkgestraften een zinvolle bijdrage aan de maatschappij. Hier of elders in de wereld. '

Stichting Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht een zelfstandig bestaan op te bouwen. Bovendien draagt Stichting Gered Gereedschap, via de inzameling van gereedschap en de organisatie van actief vrijwilligerswerk, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland.

Via de websites www.reclassering.nl en www.geredgereedschap.nl is meer informatie te vinden.




Razende Robot Reporter