Vestia


11-11-2011

Vestia start bouw 39 sociale huurwoningen in Wehl

---

Op 9 november jongstleden is de start bouw gevierd van De Motketel in Wehl door middel van het storten van een stukje vloer door de heer Drenth, wethouder van de Gemeente Doetinchem, en de heer Rook, bedrijfsdirecteur van Vestia Noord Nederland. In De Motketel realiseert Vestia Noord Nederland twee typen sociale huurwoningen, in totaal 39 woningen. De Motketel is onderdeel van het nieuwbouwgebied Heideslag. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen van De Motketel in de tweede helft van 2012 opgeleverd.

De Motketel
Met de bouw van De Motketel wordt een vliegende start gemaakt met de ontwikkeling van het nieuwbouwgebied Heideslag in Wehl. In De Motketel worden twee soorten woningen gebouwd. Zogenaamde kwadrantwoningen (12) en karakteristieke eengezinswoningen (27). De kwadrantwoning is een tweelaagse woning met twee slaapkamers en een tuin. Ideaal voor starters. De eengezinswoningen hebben twee woonlagen en een bergzolder, drie slaapkamers en een voor- en achtertuin. Alle woningen in dit project vallen in de sociale huursector. Zorgeloos en groen wonen, wie wil dat niet?

Energiezuinig wonen
Alle woningen van De Motketel worden voorzien van een warmtepomp waarmee vloerverwarming en tapwater op de juiste temperatuur worden gebracht. Het grote voordeel is dat er geen radiatoren in de woning aanwezig zijn, waardoor de ruimte optimaal benut kan worden. Daarnaast is er bijna geen luchtbeweging, waardoor er een constante temperatuur in huis is en minder stofdeeltjes door de woning dwarrelen, zeer geschikt voor mensen met een allergie. Kortom, een zeer duurzaam, energiezuinig en hygiënisch systeem.

Woning huren?
Geïnteresseerden in het project vinden meer informatie op www.vestia.nl/noordnederland, zoek op `Motketel'. Of neem contact op met de Vestia-vestiging in Velp via 0900 8065 of velp@vestia.nl.

Vestia Noord Nederland
Vestia Noord Nederland, onderdeel van de Stichting Vestia Groep uit Rotterdam, is een nieuwe corporatie in de regio. Wij verhuren zo'n 7.000 woningen in o.a. de provincies Noord Holland, Utrecht, Overijssel en Gelderland. Ons woonbedrijf is gevestigd in Hoofddorp. Daarnaast hebben wij drie vestigingen in Hoofddorp, Velp en Deventer waarvandaan de verhuur van de woningen wordt geregeld. Zo zijn wij altijd in de buurt!


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in Nederland. De woningen zijn verdeeld over 15 lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1150 mensen bij Vestia.