NEN


11-11-2011

NEN EN Duurzaamheid

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Duurzaamheid is één van de grote uitdagingen voor deze en de komende generaties. Wist u ook dat NEN met heel veel normalisatie-onderwerpen op het gebied van duurzaamheid bezig is?

Een kleine greep uit ons portfolio: Biomassa, Biobrandstoffen, Biogas, Energiemanagement, Energieprestatienorm, Verduurzaming in de veehouderij, Biodiversiteit en economie, Slowfood, Duurzaam voedsel, Meten van milieu voor verduurzaming van de leefomgeving, Duurzaam opwekken en gebruik van elektriciteit, `Green ICT', Duurzame cacao, Duurzaam inkopen, Milieumanagement, MVO en ISO 26000, Duurzaam in je werk, etc. Behalve afspraken en normen op deze gebieden, geeft NEN ook advies en cursussen over de toepassing van deze normen.

Wat is duurzaamheid in normalisatie?

Bovendien geldt voor alle normen dat er tijdens de normontwikkeling wordt gekeken naar de impact op het milieu of leefomgeving bij het toepassen van deze normen. ISO en CEN hebben verschillende richtlijnen en hulpmiddelen ontwikkeld om duurzame en milieuaspecten mee te nemen in normontwikkeling.

Meer informatie? Neem dan contact op met Femke Werkman, femke.werkman-bakker@nen.nl of (015) 2 690 396.