Gemeente Giessenlanden


Inloop Centrum voor Jeugd en Gezin geopend

Tussen 11 en 28 november wordt in de verschillende gemeenten van de regio AV een inlooppunt van het CJG geopend. Het eerste lanceringsmoment van Centrum voor Jeugd en Gezin Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (CJG AV) is op vrijdag 11 november in Het Bruisend Hart, Dirk IV-plein 32 in Hoornaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-10.10 ontvangst en welkom door wethouder Akkerman

10.10-10.20 lanceren van de website CJG

10.30-10.40 oplaten ballonnen door de kinderen

10.40-12.00 poppendokter en schminken in peuterspeelzaal Trippel Trappel (Dirk IV-plein 34)

Ben je tussen de 2 en 4 jaar en moet je pop of knuffel nodig naar de dokter? Kom dan âsamen met je ouders- naar deze opening om de poppendokter te bezoeken!

Â

Feestelijke startmomenten
Centrum voor Jeugd en Gezin Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (CJG AV). Iedereen is van harte welkom om bij de feestelijke startmomenten in de verschillende gemeenten aanwezig te zijn. In Giessenlanden is de start op vrijdag 11 november om 10.00 uur in Het Bruisend Hart.

De tweede helft van november staat in het teken van de lancering van het

Altijd in de buurt

Het CJG is hét centrale punt voor opvoeden en opgroeien in de buurt. Binnen het CJG bundelen alle deskundigen op het gebied van jeugd, zorg en onderwijs actief hun kennis en expertise over opvoeden en opgroeien. Gemeenten, consultatiebureaus, jeugd(gezondheids)zorg, maatschappelijk werk en het onderwijs werken samen aan een actieve ondersteuning van gezinnen.

Wat verandert er?

Esther Renes, coördinator CJG AV: âIn eerste instantie merken de bewoners van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden misschien niet veel van de veranderingen. Opvoeddeskundigen in deze regio zetten zich al jaren actief in voor ouders en kinderen. Door samenwerking in het CJG is het wel de bedoeling, dat we die ouders en kinderen in de toekomst nog sneller en beter kunnen helpen. Op dit moment is vooral de website www.cjgav.nl, die op 11 november aanstaande wordt gelanceerd, erg interessant voor ouders. Ze vinden er handige tips over opvoeden en opgroeien en een agenda met interessante bijeenkomsten en cursussen in de regio.â

Â

Â