Constanza Breukhoven schrijft explosieve biografie


Wassenaar, 20110831 -- Constanza Breukhoven heeft haar leven te boek gesteld. In de 208 pagina’s tellende biografie CONSTANZA BREUKHOVEN VLUCHT UIT GOUDEN KOOI verhaalt zij in woord en beeld over het leven in de Wassenaarse villa De Breuckhove van haar ouders Connie en Hans. Een ding zal de lezer snel duidelijk worden; het leven van Nederlands meest bekende societyfamilie was eerder een thriller dan het sprookjesverhaal wat de buitenwereld kreeg voorgeschoteld.

De oudste (pleeg)dochter van Connie en Hans Breukhoven begon in 2003, voor zichzelf, haar leven op schrift te stellen. Toen al met het idee om haar verhaal ooit nog eens te publiceren. Maar zoals zo vaak met mensen die beginnen aan een boek, belandde het schrift met verhalen in een hoek. Vaak is dat maar beter ook, maar in het geval van Constanza zou het jammer zijn geweest. Haar eigen, ware, verhaal is namelijk niet alleen verbijsterend, maar ook schokkend.

Hoewel het leek of heel Nederland het leven achter de hekken in de Wassenaarse villa De Breuckhove van Connie en Hans Breukhoven zo goed als live mocht mee beleven, blijkt uit het levensverhaal van Constanza dat het leven achter die hekken zoals zij het beleefde, een compleet ander verhaal is dan we uit de media kennen.

Maar in haar eigen verhaal spaart Constanza zichzelf ook niet. Ze vertelt over haar werk in de seksindustrie, over de verkeerde vriendjes die ze had en haar, in haar ogen, voortdurende “struggle for life”.

Het meisje dat door haar biologische moeder in 1974 in een doos werd neergezet voor de deur van een kindertehuis in Bogoto, Colombia trekt op de laatste pagina van haar biografie de deur achter zich dicht van villa De Breuckhove in Wassenaar, waar zij jarenlang leefde met haar, inmiddels gescheiden, pleegouders Connie en Hans Breukhoven, haar broertjes Jordy en Marvin en haar zusje Shanna.

En zonder overdrijving: ze doet de deur met deze biografie met een klap dicht. EEN HARDE KLAP.

De biografie CONSTANZA BREUKHOVEN VLUCHT UIT GOUDEN KOOI is vanaf vandaag te bestellen op WWW.CONSTANZABREUKHOVEN.NL en ligt vanaf woensdag 21 september in de winkel.

Eurofun Uitgevers bvba