Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bussum, 31 augustus 2011

Voorwaarde: aantrekkelijke waardepropositie voor Dico-aandeelhouders

Veel interesse in reverse listing via Dico

Zoals eerder gemeld bij de trading update heeft N.V. Dico International (Dico) in het eerste halfjaar een belangrijke mijlpaal bereikt. Sinds 4 maart 2011 is Dico weer genoteerd op de officiële markt NYSE Euronext Amsterdam en is de opgelegde noteringsmaatregel (artikel 6903/1 van het Rule Book 1) ingetrokken. Het intrekken van de noteringsmaatregel was het gevolg van de homologatie van het crediteurenakkoord in oktober 2010 en verbetering van de balanspositie door de conversie van de lening van grootaandeelhouder Value8.

Hiermee is Dico een nieuwe fase ingegaan. Met behulp van de grootaandeelhouder Value8 wordt onderzocht welke nieuwe bestemming gegeven kan worden aan de beursgenoteerde vennootschap. Beoogd wordt om in de tweede helft van 2011 activiteiten in te brengen. Daarbij is een reverse listing - een omgekeerde beursgang door inbreng van activiteiten - een serieuze mogelijkheid. De eventuele inbreng van nieuwe activiteiten zal ter goedkeuring aan de AVA worden voorgelegd.

Voor een reverse listing bestaat veel interesse. Er is in de eerste zes maanden van dit jaar met een groot aantal partijen gesproken over de mogelijke inbreng van activiteiten. Vanuit Dico-perspectief vindt de selectie plaats op basis van:
* Een aantrekkelijke waardepropositie voor Dico aandeelhouders
* Winstgevendheid en winst per aandeel

* Verdere waardegroei op lange termijn

Beperkt verlies

Dico heeft het eerste halfjaar afgesloten met een klein operationeel verlies. Door stringente kostencontrole kon het verlies worden beperkt tot 9.000 euro. Per aandeel kwam het netto resultaat (afgerond) uit op 0,00 euro. Het eigen vermogen van Dico is licht positief. Met grootaandeelhouder Value8 is afgesproken dat zij indien nodig de vennootschap financieel zal steunen.

Voor de tweede helft van 2011 wordt - zonder rekening te houden met de kosten verbonden aan de eventuele inbreng van bedrijfsactiviteiten - gestreefd naar handhaving van het lage kostenniveau.

Het volledige halfjaarbericht is beschikbaar op de website van Dico.

NV Dico International