Ingezonden persbericht




Kuijpers en De Lage Landen samen in duurzame energie

Helmond, 31 augustus 2011 - Gisteren hebben Kuijpers en De Lage Landen een samenwerkingsverklaring ondertekend om een full service oplossing aan te bieden op het gebied van duurzame energievoorzieningen.

Ontzorgen
Van initiatief, investering en financiering, realisatie tot de exploitatie van duurzame energievoorzieningen tegen de beste condities: dat is de full service bijdrage die deze technische dienstverlener en financier samen leveren. Ontzorging in optima forma, voor lange termijn en met een verzekerd rendement!

Duurzaam
Duurzaamheid wordt in de komende jaren cruciaal voor het bestaansrecht van ondernemingen, zo stelt De Lage Landen. Kuijpers vindt het haar missie om ervoor te zorgen dat elke onderneming toekomstbestendig is, waarbij beperkt gebruik wordt gemaakt van fossiele grondstoffen. Reden genoeg voor Kuijpers en De Lage Landen om gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen die energiebesparingen, energiebeheer en duurzame verbeteringen in het vastgoed betreffen. Vaak vragen deze nieuwe oplossingen in duurzaamheid aanzienlijke investeringen. En daarom hebben beide partijen gekeken naar de optimale combinatie van maakbare technische en energiezuinige oplossingen en realistische financieringen. Door deze unieke samenwerking wordt voor de klant een duurzame full service oplossing aangeboden.

Bodemenergie
Kuijpers is al 20 jaar specialist in warmte- en koudeopslag en met haar lange ervaring in het installeren, beheren en optimaliseren van technische installaties, weet zij als geen ander disfunctionaliteit van de bron en het gebouw op te lossen. Immers meer dan 50% van de bronnen in Nederland is in onbalans en levert niet de 'duurzame opbrengst' die nodig is. Samen met De Lage Landen, wereldwijde expert in het leasen van 'state of the art technologie', kan Kuijpers zowel de functionaliteit, de prestatie van de WKO als de financiering verzorgen.

Focus op de zorgsector
Vooral de zorgsector is een markt waar zowel Kuijpers als De Lage Landen in de komende jaren veel mogelijkheden zien. 'Kuijpers is een vooraanstaande partij in deze zorgmarkt en mede daarom een uitstekende partner voor ons', zegt Jack Wasser, Innovation & Product Development Manager Leasing bij De Lage Landen. Kuijpers is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van duurzame installaties met een focus op het monitoren van warmte- en koudeopslag. De Lage Landen kijkt naar aantrekkelijke financieringsoplossingen, zoals leasen. 'Hierin kunnen we elkaar versterken. Wij gaan dan ook deze samenwerking vol vertrouwen aan', sluit Wasser enthousiast af.

Over Kuijpers
Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels 800 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2011 is geprognosticeerd op ¤ 145 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht. Kuijpers verzorgt alle technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het beheer en onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, innovatie en beveiligings- en communicatieconcepten, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers. www.kuijpers.nl

Over De Lage Landen
De Lage Landen is in 1969 in Nederland opgericht als leaseonderneming. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde aanbieder van financieringsoplossingen zoals Vendor Finance en factoring voor de leasemarkt, bedrijven en consumenten. Dankzij op activa gebaseerde financieringsprogramma's kunnen klanten een groter marktaandeel verwerven, hun winstgevendheid vergroten en strategische doelen behalen. De Lage Landen is momenteel aanwezig in 35 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. De Lage Landen biedt werk aan ruim 5.000 mensen en is een volle dochteronderneming van de Rabobank Groep. www.delagelanden.com

Noot voor de redactie,