Ingezonden persbericht


Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 combineren de kracht van de cloud en van uw PC

Nieuwe versies gebruiken 'beste van twee werelden' door combinatie van cloud-hosted en PC-gebaseerde bescherming

Utrecht, 31 augustus 2011 - Kaspersky Lab heeft als reactie op de snelle groei hhet afgelopen jaar van zowel het aantal als de complexiteit van malwaredreigingen via internet, upgrades uitgebracht voor Kaspersky Internet Security en Kaspersky Anti-Virus 2012. De nieuwe edities combineren het beste op het gebied van cloud-hosted en pc-gebaseerde bescherming en zorgen voor een ongeëvenaarde beveiliging.


Sinds Kaspersky Lab's introductie van Internet Security 2011 vorig jaar zomer, is malware zowel complexer als gevaarlijker geworden. Trends zoals aanvallen via Twitter en Facebook houden aan, vergezeld door het vergiftigen van zoekmachineresultaten met kwaadwillende websites (zogeheten Black Hat SEO). De Trojan Downloader "Pegel" verspreidde zich grootschalig via flash banners op legitieme websites en Stuxnet haalde de kranten door verschillende exploits te combineren met gestolen digitale certificaten. Ten slotte is ook 'de cloud' steeds aantrekkelijker geworden voor malware auteurs (http://www.securelist.com/en/blog/11103/Malware_in_the_cloud). Met de introductie van Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 speelt Kaspersky in op deze nieuwe realiteit, via een 'hybride' combinatie van bescherming vanuit de cloud en pc-gebaseerde beveiligingstechnologieën.


Het gebruik van de cloud zorgt ervoor dat nieuwe dreigingen veel sneller kunnen worden geïdentificeerd en beantwoord. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een enorme real-time database met informatie en kennis over malware. De op de PC geïnstalleerde beveiligingstechnologie beschermt gebruikers wanneer de computer offline is, en tegen PC-gebaseerde dreigingen zoals via USB-sticks doorgegeven besmettingen, kwaadwillende scripts of geavanceerde rootkits. Deze gecombineerde aanpak optimaliseert de beveiliging, met behoud van computerprestaties, mobiliteit en snelheid.

De belangrijkste kenmerken van Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zijn:


* Cloud-gebaseerde bescherming. De uitwisseling van informatie tussen op de computer geïnstalleerde software en gecentraliseerde, cloud-gebaseerde databases zorgt ervoor dat gebruikers altijd beschermd zijn tegen de allernieuwste dreigingen en spam. De beveiliging werkt binnen enkele seconden zonder dat gebruikers grote hoeveelheden data op hun computers hoeven op te slaan. In de cloud aanwezige databases bieden tevens real-time bescherming tegen nieuwe spam e-mail. Dit helpt Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zich snel aan te passen aan aldoor wijzigende tactieken van spammers.


* Internet link dreigingswaarschuwing. Deze waarschuwingen wijzen gebruikers op mogelijk gevaarlijke links, die gebruikers bijvoorbeeld doorsturen naar frauduleuze, kwaadwillige of spammer websites.


* Nieuwe gebruikersinterface. De gebruikersinterface blijft duidelijk, intuïtief en gebruiksvriendelijk, maar bevat nu tevens bewegende graphics.


* Een module voor het monitoren van programma-activiteit. 'System Watcher' houdt de programma-activiteit bij. Indien verdacht gedrag wordt ontdekt, kunnen het betreffende programma en ermee samenhangende applicaties worden verwijderd, en aan de pc aangebrachte wijzigingen met één muisklik ongedaan gemaakt.


* Controle bestandsreputatie. Met slechts één muisklik kunnen gebruikers van Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 de reputatie nagaan van elk gewenst bestand op een lokale computer. Op basis hiervan kunnen zij vervolgens beslissen of ze dit bestand wel of niet willen gebruiken. Ook kunnen zij de geografische verspreiding van het bestand opvragen, in welke mate andere gebruikers het vertrouwen, plus andere informatie die is opgeslagen door Kaspersky Lab's cloud tracking en rapid response systemen.


* Meer gemak en snelheid. Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zijn beide hoogwaardige producten die zijn ontwikkeld om minimale impact te hebben op de snelheid van computers en daarop actieve programma's.


* Compatibel met aanraakschermen. Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 kunnen nu ook worden gebruikt op apparaten met aanraakschermen (indien deze Windows draaien, met uitzondering van 'Windows 7 starter').

screenshot_Kaspersky Internet Security 2012 (16)

Martijn van Lom, Managing Director Kaspersky Lab Benelux, zegt: 'Ruim 300 miljoen gebruikers wereldwijd vertrouwen op Kaspersky Lab voor de bescherming van hun computers en online activiteiten. Het is onze missie om hen te voorzien van de best mogelijke bescherming. De nieuwe 2012-versies tillen de beveiliging van thuis-PC's naar het volgende niveau. Ze zijn voorzien van technologieën die de kracht van de cloud benutten en er bovendien voor zorgen dat pc's volledig beschermd zijn, ook als ze niet zijn verbonden met het internet. Deze gecombineerde benadering rekent af met zelfs de meest complexe dreigingen. Tegelijk zijn deze producten nu eenvoudiger, sneller en gebruiksvriendelijker dan ooit.'

Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012 zijn per direct verkrijgbaar voor 1, 3 of 5 PC's met een looptijd van 1 of 2 jaar. De prijzen zijn respectievelijk vanaf ¤49,95 en ¤29,95 inclusief btw.

Voor meer informatie over Kaspersky Internet Security 2012 en Kaspersky Anti-Virus 2012, zie: http://www.kaspersky.com/nl.

WEBSITE

CORPORATE NIEUWS

PRODUCT & DIENSTEN

GRATIS PROEFVERSIES

Kaspersky Lab Newsroom

Kaspersky Lab heeft een nieuwe online perskamer gelanceerd voor journalisten uit heel Europa: Kaspersky Lab Newsroom Europe (http://newsroom.kaspersky.eu). De perskamer is specifiek ontwikkeld om aan de meest voorkomende verzoeken van journalisten te kunnen voldoen. Zo kunnen journalisten via de portal eenvoudig product- en bedrijfsinformatie, facts & figures, artikelen, persberichten, afbeeldingen, video's en audiofragmenten en gegevens van PR-contactpersonen vinden en downloaden.

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.viruslist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.



Ingezonden persbericht