Ingezonden persbericht


Hilversum, 31 augustus 2011

Nederlandse filmliefhebber
vindt Grease
all-time favoriete klassieker

Uit een kwalitatief onderzoek van Turner Classic Movies, de TV-zender met de beste filmklassiekers, onder bijna 500 filmliefhebbers is naar voren gekomen dat 'GREASE' dé klassieker is waar Nederlanders maar geen genoeg van kunnen krijgen. Deze swingende film uit 1978 blijft voor velen een klassieker waar ze met plezier aan terugdenken en keer op keer van kunnen genieten. 'Grease' wordt op de voet gevolgd door favorieten 'The Sound of Music' (1965) en 'Dirty Dancing' (1987). Overige favoriete filmklassiekers die de respondenten noemden tijdens TCM Pop Up Cinema waren 'Gone with the Wind', 'West Side Story', 'Casablanca', 'Sissi' en 'Titanic'.

Filmklassiekers zijn veruit favoriet wanneer Nederlanders hun ideale filmavond schetsen. Ruim 62% kijkt het liefst naar een filmklassieker, gevolgd door een blockbuster (20%) of een TV-serie (19%).

Turner Classic Movies organiseerde in augustus op vier locaties in de Benelux (Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Antwerpen) een bijzondere openluchtbioscoopvertoning van een filmklassieker, TCM Pop Up Cinema. Ondanks het soms regenachtige weer genoten vele honderden liefhebbers van een sfeervolle avond.

Meer weten over TCM? Neem dan een kijkje op http://www.tcmonline.nl of volg ons op Twitter en Facebook: http://www.facebook.com/TCMBenelux http://www.twitter.com/TCMBenelux


---

Beleef films met TCM!
Brando, Hepburn, Newman, De Niro, Eastwood en Nicholson - TCM viert de films en sterren waar u van houdt. Naast tijdloze filmfavorieten brengt TCM originele documentaires en exclusieve interviews met de grootste namen uit Hollywood. Met een uitgebreide catalogus van klassiekers uit de Gouden Eeuw van Hollywood tot het jaar 2000 laat TCM geen enkele emotie onberoerd. Breng een beetje Hollywood magie in huis met de grootste films en bioscooplegendes. TCM is verkrijgbaar via kabel, satelliet en digitale TV in Europa, Afrika en het Midden-Oosten in 11 regionale versies in 14 talen.