Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
31 augustus 2011

Persbericht

Bouwplannen Nieuwe Maat

Prowonen wil 15 huurwoningen bouwen

Aan de Nieuwe Maat in Lichtenvoorde wil wooncorporatie ProWonen vijftien appartementen gaan bouwen. Het betreft de locatie waar voorheen het Kruisgebouw stond. Het bestemmingsplan ligt de komende 6 weken ter inzage.

In mei 2006 is het Kruisgebouw gesloopt. In de ontwikkeling van dit gebied, het Masterplan Centrum Oost, was toen al rekening gehouden met de eventuele bouw van appartementen. Vorige week is een informatiebijeenkomst gehouden over dit masterplan. Elders op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

Architecten-bureau De Witte - Van der Heijden uit Groenlo heeft een gebouw ontworpen van drie lagen met een plat dak. Aan de Nieuwe Maat wordt de gevel deels bekleed met verticale dakpannen. Aan de zijde van het parkeerplein sluit de gevel aan op de vormen van het hoofdkantoor van State of Art Mannenmode. Meer informatie is te vinden op de website van Prowonen: www.prowonen.nl onder het kopje Bouwprojecten > Nieuwbouw.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage, dus tot en met donderdag 13 oktober 2011. Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Noot aan de redactie

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling communicatie, Marlies Ten Tije, telefoon 0544 - 39 34 85 of e-mail communicatie@oostgelre.nl.
-----------------------
Nieuwbouw 15 appartementen Nieuwe Maat Hoofdkantoor State of Art mannenmode


-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --