Persbericht

Symantec gepositioneerd als leider in drie Magic Quadrants

Utrecht, 31 augustus 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) is door Gartner, Inc. in de volgende leiderskwadranten geplaatst: 2011 Magic Quadrant for Content-Aware Data Loss Prevention 2011 Magic Quadrant for Secure Email Gateways
2011 Magic Quadrant for Security Information and Event Management

De Magic Quadrant positioneert leveranciers gebaseerd op hun visie en de uitvoering hiervan.

"Om onze klanten het vertrouwen te geven dat hun informatie en infrastructuur is beschermd, zal Symantec verder gaan met innoveren en het bieden van verschillende lagen van bescherming en meer zichtbaarheid", zegt Sean Doherty, Security Group CTO, Symantec. "De erkenning als leider op drie belangrijke security-gebieden is een bewijs dat ons uitgebreide security-portfolio geschikt is voor het huidige complexe dreigingslandschap."

Symantec data loss prevention
Symantec is toonaangevend in data loss prevention en biedt een bewezen oplossing om vertrouwelijke data te zoeken, monitoren en beschermen, overal waar deze opgeslagen of gebruikt worden. De oplossing zorgt ervoor dat organisaties meetbaar het risico van een databreuk kunnen verminderen, een breed security-bewustzijn tot stand kunnen brengen en de privacy van de klant, de merkwaarde en het intellectuele eigendom kunnen beschermen.

Emailbeveiliging van Symantec
Symantec Messaging Gateway biedt beveiliging voor inbound- en outbound-berichten en maakt gebruik van de diepte en breedte van het Symantec Global Intelligence Network. Dit netwerk vangt meer dan 99% van de spam4 met een kans op false positives van minder dan één op één miljoen. Symantec Messaging Gateway combineert effectieve en accurate real-time antispam- en antivirusbescherming, geavanceerde filtering van content en emailencryptie. Daarnaast integreert Symantec Messaging Gateway met Symantec's data loss prevention-technologie om vertrouwelijke informatie te beschermen.

Voor hosted email-beveiliging biedt Symantec Symantec MessageLabs Email Security.cloud. Dit product combineert geavanceerde antivirus voor email, antispam en mogelijkheden voor het filteren van content. Het wordt geleverd binnen een wereldwijd geïntegreerde infrastructuur in een gemakkelijk te beheren oplossing waarvoor geen on-site hardware of software nodig is. Als onderdeel van een geïntegreerde aanpak om email, web en instant messaging-verkeer te beschermen en beheren, heeft Email Security.cloud Service Level Agreements (SLA's) die een 100 procent bescherming bieden tegen bekende en onbekende virussen, een spam capture score van 99 procent hebben en 100 procent service uptime bieden. Dit is inclusief een 24/7 wereldwijde ondersteuning door een team van hosted services-specialisten.

Security Information & Event Management van Symantec Symantec Security Information Manager biedt een gedocumenteerd en herhaalbaar proces voor security threat response en IT-beleid via een geïntegreerd log-beheer en responsoplossingen voor incidenten. Uitgebreide real-time correlatie van kwaadaardige beveiliging met het Symantec Global Intelligence Network maakt het een toonaangevend systeem voor het monitoren van dreigingen en antwoorden. Symantec Security Information Manager biedt proactieve security-bescherming door organisaties te helpen effectief compliance te demonstreren en de overall security-risico's te reduceren.

Symantec and the Symantec Logo are trademarks or registered trademarks of Symantec Corporation or its affiliates in the U.S. and other countries. Other names may be trademarks of their respective owners.


1 Gartner, Inc. "Magic Quadrant for Content-Aware Data Loss Prevention," by Eric Ouellet and Rob McMillan, August 10, 2011
2 Gartner, Inc. "Magic Quadrant for Secure Email Gateways" by Peter Firstbrook and Eric Ouellet, August 10, 2011
3 Gartner, Inc. "Magic Quadrant for Security Information and Event Management," by Mark Nicolett and Kelly M. Kavanagh, May 13, 2011
4 Confirmed per Virus Bulletin July 2011 results: http://www.virusbtn.com/vbspam/index