Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 31 augustus 2011

()

Met smartphone op ontdekking op de Kaap

Katendrecht eerste wijk met eigen app

Het verleden, heden en de toekomst van Katendrecht ontdekken terwijl je met je smartphone door de wijk loopt. Dit kan met de Kaap app, een smartphone applicatie speciaal ontwikkeld voor Katendrecht. De app vertelt je op basis van je locatie bijzonderheden over het gebied. Ook vind je gemakkelijk de evenementen, woningen en ondernemers in het gebied. Gebruikers kunnen daarnaast speciale 'tattoobadges' sparen door op de locaties in te checken. De gratis app is beschikbaar voor de I-phone en zal binnenkort ook voor de Android smartphones op de markt komen. Downloaden kan via de mobiele website www.kunjijdekaapaan.nl/app.

App voor de Kaap, van de Kaap

Bewoners van Katendrecht zijn zelf ook onderdeel van de applicatie. In het gebied hangen QR-codes die zijn opgebouwd uit portretten van Katendrechters. Door de QR-codes te scannen met de camera van de smartphone krijgen de gebruikers van de app speciale bonusinformatie. Daarnaast hebben ondernemers en bewoners op Katendrecht teksten en beelden aangeleverd voor de applicatie. De app brengt verhalen over Katendrecht als Chinatown, hoerenbuurt en berucht uitgaansgebied, maar ook over de vele verenigingen in het gebied, de ondernemers, de scholen en de nieuwe woningen.

Kun jij de Kaap aan?

De app is ontwikkeld in het kader van de gebiedscampagne Kun jij de Kaap aan? Een campagne die vestigers en bezoekers naar de roemruchte wijk wil trekken nu deze de afgelopen jaren sterk opgewaardeerd is met nieuwe woningen, voorzieningen en ondernemers. Naast de applicatie bereikt de campagne mensen ook via social media (onder andere www.facebook.com/dekaap) en promotie-acties op Rotterdamse festivals. Ook kunnen mensen die nieuwsgierig zijn naar het leven op Katendrecht op ontdekkingstocht met de tour 'Schatjes zoeken op de Kaap'. Een tour van Rotterdam Archiguides die mensen meeneemt langs bijzondere mensen en plekken.

Noot voor redacties