Provincie Overijssel

Besluitenlijst Van 30 augustus 2011

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Onderwerp: Beslissing op bezwaar A11-058 van Stichting de Faunabescherming tegen een aanwijzing ex art 67 Flora- en faunawet voor het doden van nijlganzen. (GM-beslissing d.d. 17-08-2011) Kenmerk: 2011/0125743

Op verzoek van de Faunabeheereenheid Overijssel hebben GS toestemming gegeven voor het doden van nijlganzen op een aantal plaatsen in Overijssel (de wildbeheereenheden Noord West Hoek, Steenwijkerwold en omgeving, Weerribben, De Olde Maten en Kampen). De nijlganzen hebben schade veroorzaakt aan gewassen en er dreigt nieuwe schade. Andere maatregelen bleken onvoldoende effect te sorteren en daarom is afschot noodzakelijk. Tegen dit besluit is bezwaar gemaakt door Stichting De Faunabescherming. De bezwaren van de stichting zijn nu door GS ongegrond verklaard.

Onderwerp: Inspectie archief Regiopolitie Twente
(GM-beslissing d.d. 24-08-2011)
Kenmerk: 2011/0133454

GS hebben kennis genomen van het inspectierapport over archiefzorg en archiefbeheer bij de Regiopolitie Twente. GS constateren dat een en ander goed op orde is. Wel dienen enkele kleine investeringen plaats te vinden in de archiefruimte: een brandblusser en meetapparatuur voor temperatuur en relatieve luchtvochtigheid ontbreken op dit moment. Op digitaliseringsgebied hangen de ontwikkelingen nauw samen met het bij de Nationale Politie in te stellen Politie Diensten Centrum.

Onderwerp: Opdrachtbevestiging PwC tbv controle van de jaarrekening 2011 (GM-beslissing d.d. 29-08-2011) Kenmerk: 2011/0155063

Het college stemt in met de opdrachtbevestiging aan PricewaterhouseCoopers Accountants, voor de werkzaamheden o.a. voor de controle op de jaarrekening en specifieke uitkeringen van de Provincie Overijssel. Deze opdrachtbevestiging is geldig voor 2011 en later jaren, totdat PwC een nieuwe opdrachtbevestiging aanbiedt of totdat de opdracht wordt beëindigd.

Onderwerp: Aanpassen afspraken Convenant "Hardenberg, stad met een streekfunctie" Kenmerk: 2011/0130902

De gemeente Hardenberg wil het convenant "Hardenberg, stad met een streekfunctie" zodanig aanpassen dat zij de gelden die bestemd zijn voor de majeure projecten van het convenant, deels kunnen inzetten voor de uitvoering van het Masterplan Stationsomgeving. Gezien het belang van het Masterplan Stationsomgeving voor de streekfunctie van Hardenberg, stemt GS in het gewijzigde bestedingsvoorstel voor de convenantgelden.

Onderwerp: Beantwoording statenvragen artikel 35 RvO Provinciale Staten van Overijssel van de heer S. Gerlofsma met betrekking tot de paginagrote advertentie Overijssel leeft met water in de Metro van 28 juni jl. Kenmerk: 2011/0145472

Gedeputeerde Staten beantwoorden de schriftelijke vragen van de heer Gerlofsma (SP) over de advertentie Overijssel leeft met water en sturen de leden van Provinciale Staten een brief met de antwoorden.

Onderwerp: Aanvraag ontheffing Omgevingsverordening ten behoeve van legalisatie van Outdoorcentrum Omni Mobilae in de EHS (bestaande natuur), gemeente Raalte. Kenmerk: 2011/0148942

Gedeputeerde Staten zijn voornemens om ontheffing te verlenen van de Omgevingsverordening aan de gemeente Raalte ten behoeve van de legalisatie van het Outdoorcentrum Omni Mobilae. Dit is nodig omdat het bedrijf buitensportactiviteiten ontplooit in een bos dat deel uitmaakt van de Ecologische hoofdstructuur (EHS). De effecten van de meeste activiteiten zijn gering in verhouding tot de natuurdoelen. Het paintballterrein veroorzaakt een groter negatief effect en wordt daarom verplaatst naar de rand van het bos. Door middel van inrichtings- en beheermaatregelen worden de effecten zoveel mogelijk weggenomen of verzacht. Gemeente Raalte is van plan om een nieuw bestemmingsplan voor dit bedrijf op te stellen.

Onderwerp: Ondertekening Waterovereenkomst Vechterweerd. Kenmerk: 2011/0024947

Gedeputeerde Staten gaan voor de drinkwaterwinning Vechterweerd een overeenkomst aan met waterleidingbedrijf Vitens en met de waterschappen Velt en Vecht, Regge en Dinkel en Groot Salland. Met deze waterovereenkomst wordt invulling gegeven aan de kwaliteitsmeting en bescherming van het oppervlaktewater dat voor de bereiding van drinkwater wordt gebruikt bij de drinkwaterwinning Vechterweerd.

Onderwerp: Inspraak over notitie Reikwijdte en Detailniveau voor milieueffectrapportage IJsseluiterwaarden Olst. Kenmerk: 2011/0155056

Het college van GS van de provincie Overijssel heeft de reactienota over de zienswijzen op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau van de m.e.r. procedure t.b.v. de herinrichting van het gebied IJsseluiterwaarden Olst vastgesteld. Tevens heeft het college kennis genomen van het advies van de Commissie MER. De zienswijzen hebben in hoofdzaak betrekking op de te onderzoeken alternatieven en de te verwachten milieueffecten. Zowel de zienswijzen als het advies van de Commissie MER leiden tot aanbevelingen voor het op te stellen milieu effect rapport. Het college heeft de aanbevelingen overgenomen en de reactienota vastgesteld. De reactienota wordt toegezonden aan de indieners van zienswijzen.

Onderwerp: Evaluatie reconstructie Salland-Twente
Kenmerk: 2011/0138716

Naar aanleiding van het verzoek van de gemeente Hellendoorn om het landbouw-ontwikkelingsgebied Daarlerveen aan te wijzen als verwevingsgebied, delen Gedeputeerde Staten aan de gemeente Hellendoorn mee dat zij aan Provinciale Staten zullen voorstellen de gemeente te betrekken bij de uitwerking van de aanbevelingen van de evaluatie van het reconstructiebeleid. Nadat Provinciale Staten over dit voorstel een besluit hebben genomen, zullen Gedeputeerde Staten de gemeente informeren over het vervolgtraject.

Onderwerp: Aanpak N 740 traverse Delden (vrijgeven ontwerpplan in hoofdlijnen voor inspraak) Kenmerk: 2011/0122764

Met de aanpak van drie kruispunten op de traverse N740, te weten Langestraat (aanpassing rotonde fietsers in de voorrang), Galgenmaten/Rupperink (vervanging verkeersregelinstallatie) en De Berken/Bernhardstraat (aanleg rotonde), willen Gedeputeerde Staten zowel de verkeersveiligheid als bereikbaarheid verbeteren. Het Ontwerpplan in Hoofdlijnen voor de aanpak van de traverse N 740 in Delden wordt vrijgegeven voor inspraak. Het ontwerpplan ligt in de periode van 12 september tot en met 24 oktober 2011 ter inzage in het provinciehuis van de provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle en het gemeentehuis van de gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 in Goor.

Onderwerp: Aanmelden Overijssel voor Openbare Verlichting Award 2011 Kenmerk: 2011/0154873

De provincie Overijssel meldt zich aan om in aanmerking te komen voor een Openbare Verlichting Award 2011. Sinds vorig jaar wordt er gericht gewerkt aan duurzame openbare verlichting langs provinciale wegen. Ten opzichte van 2007 willen we in 2020 30% minder energie voor verlichting gebruiken. De provincie Overijssel heeft integraal aandacht voor bewust verlichten om leefomstandigheden voor mens, plant en dier te verbeteren.



Provincie Overijssel