Kermishit Festival 2011 Lokale Omroep Volendam Edam (LOVE)

Videoclip 'Fuck the Drugs' hit op kermis Volendam

Volendam - Al vele jaren wordt er tijdens de kermis in Edam en Volendam door de Lokale Omroep Volendam Edam (LOVE) een kermishitfestival uitgezonden. Het kermishitfestival bestaat uit door lokale artiesten gemaakte kermishits en daarbij horende clips. Ook de bekende Volendammer artiesten als Jan Smit, Simon Keizer en Kees Tol hebben in het verleden als het Magical Trio al eens clips aangeleverd.

Nadat vorig jaar de actie van de Moedige Moeders 'Fuck the Drugs' al landelijke bekendheid kreeg is er nu tijdens de kermis in Edam en Volendam ook een clip gemaakt: 'Fuck the Drugs'. Achterliggende gedachte is dat de boodschap zo luid en duidelijk mogelijk verkondigd moet worden. Zoals ook in de clip duidelijk wordt gaat het om de boodschap 'Fuck Drugs' voordat 'drugs fuck you too'. In de clip zijn affiches te zien met meerdere voorbeelden van artiesten die door drugs op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Deze affiches hebben een prominente plek gekregen in de nieuwe cultuurgebouw PX in Volendam.

Ook de gemeente Edam-Volendam zet dit jaar weer zwaar in op de aanpak van drugs. In Edam-Volendam geldt een 'zero-tolerance' beleid bij constateren van gebruik en/of handel in drugs. Naast de aanpak door politie en justitie heeft de gemeente heeft bij alle gezinnen met kinderen in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar een gratis drugstest laten bezorgen. Niet alleen als stok achter de deur, maar ook om vertrouwen bij eerder drugsgebruik weer te kunnen opbouwen en om preventief met kinderen op een open manier de discussie over drugs aan te gaan.

De clip staat op www.edam.volendam.nl, Youtube (zoeken met "videoclip volendam") en op de Hyves van de Moedige Moeders: fuck-drugs.hyves.nl.


----------