Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 31 augustus 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 31 augustus t/m zondag 11 september 2011

Woensdag 31 augustus
15.00 uur
Wethouder Gert Boeve verricht de officiële oplevering van het nieuwbouwproject aan de Loonwerkerhof in Hoogland. Locatie: Loonwerkerhof te Hoogland.

16.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt neemt het eerste exemplaar van het boek "Amersfoortse Muurhuizen. Dieventorencomplex en Secretarishuisje" van Sandra Siemers, schrijfster en tevens bewoonster van het Secretarishuisje in ontvangst. Locatie: het Secretarishuisje, Muurhuizen 109 te Amersfoort.

Donderdag 1 september
9.00 uur
Wethouder Gert Boeve opent The General Store. Dit is een winkel met een select assortiment aan food en non-food producten. Locatie: Arnhemsestraat 11 te Amersfoort.

10.00 uur
Burgemeester Bolsius begroet Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. Prins Willem Alexander is beschermheer van het Oranje Fonds en bezoekt een project in het kader van 'Kracht van Sport', het gaat om een samenwerking tussen GGz Centraal en AVV Keistad. Locatie: Sporthal Midland, Zangvogelweg 138 te Amersfoort.

11.30 uur
Wethouder Gert Boeve is aanwezig bij de jaarlijkse Topontmoeting Amersfoorts Grootbedrijf met als thema 'de rol van internationalisering anno 2011'. Spreker is de heer Prof. Dr Sylvester Eijffinger. Locatie: Regardz Mariënhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Sebastiaan Van 't Erve spreekt tijdens de bijeenkomst van de Kledingbank ter ere van het 5-jarig jubileum. Locatie: Keerkring 5 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Gert Boeve bezoeken de afscheidsreceptie van Peter Kuipers, directeur van DierenPark Amersfoort. Locatie: Parkrestaurant De Olifant, DierenPark Amersfoort, BW-laan 224 te Amersfoort.

Zaterdag 3 september
11.00 uur
Wethouder Menno Tigelaar verricht de officiële opening van Mickey's kinderdagverblijf. 'Mickey's de Berg', aan de Bergstraat, is de vijfde Mickey's vestiging in Amersfoort en de 20 ste van Mickey's landelijk. Locatie: Mickey's de Berg, Bergstraat 7 te Amersfoort.

Zondag 4 september
11.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt is aanwezig bij het openingsconcert van de eerste editie van het kamermuziekfestival "Amerfortissimo" www.amerfortissimo.nl. Locatie: St. Aegtenkapel, 't Zand 37 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Menno Tigelaar woont de Intrededienst bij van Ds. Luiten en zal een korte toespraak houden. Locatie: Westerkerk, Dollardstraat te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt opent de tentoonstelling van Bijzondere Portretten 'Verbeelding aan het Werk'. De tentoonstelling is de uitkomst van het project Verbeelding aan het Werk, waarbij 24 historische bedrijven door evenzoveel kunstenaars op verrassende wijze zijn verbeeld. Locatie: Galerie Absoluut, Jorisstraat 6 te Amersfoort.

Maandag 5 september
16.00 uur
Wethouder Gert Boeve is aanwezig bij de opening van het Academisch Jaar 2011-2012 van de Universiteit Utrecht. Locatie: Domkerk, Achter de Dom 1 te Utrecht.

20.00 uur
Wethouders Menno Tigelaar, Sebastiaan van 't Erve en Mirjam Barendregt zijn aanwezig bij "Architectuurcafé Voedsel en de stad, voeding voor debat". Locatie: ZEEP architecten (Rohm & Haas), Kleine Koppel 31 te Amersfoort.

Woensdag 7 september
08.30 uur
Wethouder Sebastiaan Van 't Erve opent de 2de Amersfoortse Voedseltafel. Locatie: De Eetstee, Zuidsingel 66 te Amersfoort.

12.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius bezoekt het jubileumsymposium van de Oorlogsgravenstichting ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de stichting. Locatie: Vredespaleis, Carnegieplein 2 te 's Gravenhage.

Donderdag 8 september
16.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

18.15 uur
Wethouder Hans Buijtelaar is aanwezig bij de Rode Loperdag van Prenatal. De directie en de medewerkers worden welkom geheten in Amersfoort en krijgen de Rode Loperdag aangeboden, zoals gebruikelijk is bij nieuwe grote bedrijven in de stad. Locatie: Restaurant Dara, Grote Koppel 5 te Amersfoort.

Vrijdag 9 september
15.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt is aanwezig bij de fotografische kennismaking met Vathorst en de aansluitende fotografenpicknick over Amersfoort Fotostad/GRID 2012. Locatie: I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort.

19.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius opent de Bergparty, de opening van het zakelijk seizoen Amersfoort. Het thema dit jaar is: Vernieuwing. De organisatoren van de Bergparty zijn: Het Berghotel Regardz, ABN/AMRO Amersfoort en Private Banking en VBC notarissen. Wethouder Gert Boeve zal ook aanwezig zijn.
Locatie: Regardz Berghotel Amersfoort, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt neemt de vlootschouw af in de vernieuwde Eemhaven, die nu vijf jaar bestaat. Daarom is er extra aandacht voor het varend erfgoed tijdens de Open Monumentendagen op 9 - 10 -11 september. Historische vaartuigen varen gezamenlijk door de drie geopende bruggen. Locatie: de Eemhaven te Amersfoort.

21.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt bezoekt de 'Nacht van de Fotografie'. Om de kentering van een donkere periode naar een heldere toekomst in het bestaan van FOTOexpo202 te markeren zal de eerste tentoonstelling in het teken staan van de fotografie van de nacht. Locatie: de kelder onder de Stadsgalerij, Leusderweg 21 te Amersfoort.

Zaterdag 10 september
12.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt bezoekt tussen 12.00 en 14.00 uur het "Into the Woods" festival. Locatie: het Openluchttheater, Barchman Wuytierslaan te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius onthult het plantsoennaambord en de gouache met 'Zicht op Amersfoort' ter gelegenheid van de 275ste sterfdag van de schilder Caspar Van Wittel. Locatie: Caspar van Wittel Plantsoen te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Mirjam Barendregt is aanwezig bij de voorstelling (gedramatiseerd levensverhaal) Het Goede Leven van Caspar van Wittel (Gaspare Vanvitelli) Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouder Hans Buijtelaar opent het nieuwe clubgebouw van hockeyclub AMHC. Locatie: Sportpark "Birkhoven, Barchman Wuytierslaan 236A te Amersfoort.

18.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius bezoekt Dupaco Leusden Jazz Festival. Locatie: De IJsbreker, Bavoorseweg 25 te Leusden.

Noot voor de redactie,