Gemeente Utrecht

Utrechtse animaties in stadhuis

September is de maand van het Uitfeest en het Nederlands Film Festival. Daarom presenteert de Utrechtse animator Ralf Hekkenberg juist nu zijn tentoonstelling "Guckindiewelt voor Utrecht" in het stadhuis. Hekkenberg maakte onder meer animatiefilms voor Culturele Zondagen, het Uitfeest en Theater Kikker. De expositie toont de films en het maakproces, inclusief een grote maquette van de binnenstad.

Ralf Hekkenberg (1983) - werkzaam in het Utrechtse Animatiehuis aan de Schoutenstraat - begon al op z'n achtste met het maken van animaties met Playmobil en de video-8-camera van zijn vader, ver vóór hij animatie ging studeren aan de Academie Sint Joost in Breda. Inmiddels maakt Hekkenberg al een paar jaar animaties onder de naam Guckindiewelt, voor commercials, promotie- en vrije films. Hekkenbergs bioscoopreclame voor Theater Kikker draait tot aan het einde van dit jaar in drie Utrechtse bioscopen. Hij filmde daarvoor in een reusachtige maquette een nachtelijke dwaaltocht door de stad: langs de gracht, de Domtoren en het stadhuis. Het slotbeeld toont een helder verlicht Theater Kikker aan de Ganzenmarkt. Film en maquette zijn in het stadhuis te zien, evenals de promotiefilm die Hekkenberg maakte voor Culturele Zondagen en zijn film ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Uitfeest.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 30 september 2011 én op zondag 4 september, tijdens het Uitfeest 2011.




Gemeente Utrecht