Algemene omroepvereniging AVRO


Hilversum, 09-08-2011

AVRO STELT VOOR TV LAB VRIENDSCHAP OP DE PROEF IN 'DE DROPPING'

Vijf hechte vrienden worden op dit moment door de AVRO aan hun lot overgelaten in Schotland. De groep was voor een paar dagen afgereisd in de veronderstelling dat er een reportage over hun vriendschap gemaakt zou worden in ontspannen sferen. Niets is minder waar. Eenmaal aangekomen biechtte presentator Nathan Tamis op dat de club deelneemt aan het programma 'De Dropping'. Het vijftal is op elkaar aangewezen tijdens een bizarre 20 uur durende tocht vol spannende opdrachten. 'De Dropping' is een van de drie AVRO-programma's die onderdeel is van de jaarlijkse themaweek TV Lab, die maandag 29 augustus van start gaat op Nederland 3.

Tijdens TV Lab 2011 krijgen programmamakers bij de publieke omroep opnieuw de kans om vernieuwende programma's te tonen aan het Nederlandse publiek. Ook het Duitse ZDFneo, het Belgische VRT en TV Slovenia introduceren in deze week hun eigen versie van TV Lab. Onder de noemer Eurovison TV Lab wisselen de deelnemende omroepen onderling programma's uit. Net als voorgaande jaren hebben kijkers inspraak of een programma een vervolg krijgt bij de betreffende omroep. Bij de AVRO zijn de volgende drie programma's te zien:

'De Dropping', woensdag 31 augustus om 20:30 uur
Hierin is te zien hoe vijf vrienden gedropt worden in het onherbergzame Schotland. Onder bizarre omstandigheden moeten zij opdrachten uitvoeren en staat samenwerking en de kracht van vriendschap centraal. Nieuw gezicht bij de AVRO is Nathan Tamis. Hij maakt zijn debuut als presentator van 'De Dropping'. Nathan :"Ik ben dolblij met deze kans bij de AVRO. Hoe tof is het dat ik mag debuteren bij een avontuurlijk programma als De Dropping!? Dat het plaats vindt in mijn lievelings-land Schotland is een extra bonus."

'Renkema TV', donderdag 1 september om 21:25 uur
Pieter Jouke, Arjen Lubach en Edo Schoonbeek (bekend van BureauRenkema) laten de actualiteit uit hun handen vallen, rapen de scherven op en knutselen er iets nieuws van. Zij geven in dit satirisch programma onder andere antwoord op vragen als: 'Hoe snel kan Mark Rutte van kleding wisselen met behoud van stropdas?' Hoe komt het dat Prinses Maxima zo lijkt op Janet Bosma uit Zwaagwesteinde? Kortom een afwisselend programma voor het halve gezin. Een aanrader voor mensen die van aanraders houden.De makers: "We hopen niet dat letterlijk heel Nederland gaat kijken want dan denken ze in Hilversum dat we met de kastjes hebben gerommeld".

'Elements', donderdag 1 september om 23:20 uur
Een programma wat onderdeel is van een portrettenreeks van fotograaf en regisseur Dimitri Van Zeebroeck over mensen die een confrontatie met één van de 4 natuurelementen aangaan (water, aarde, vuur & lucht). Wereldvermaarde koorddanser Freddy Nock gaat de uitdaging aan met het natuurelement lucht. Freddy groeide op in de oudste circusfamilie van Zwitserland. Hij liet het circustouw voor wat het was en zocht meer spanning door over kabels van skiliften te lopen. Zonder enige vorm van veiligheid.

TV LAB 2011: van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september op Nederland 3


---