KRO

KRO Puberruil Z@pp: Sportieve Carmen ruilt met familiemens Mirre

Uitzenddatum: 31/08/2011

De ambitieuze Carmen uit Steenwijk ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur, Ned. 3) met de fantasierijke Mirre uit Emmen.

Mirre van 12 woont met haar ouders en 4 broertjes en zusjes in een rijtjeshuis in Emmen. Nummer 5 is op komst en Mirre is eraan gewend dat de aandacht thuis moet worden verdeeld. Het gezin heeft het niet breed en het is Mirre dan ook goed bijgebracht dat materie onbelangrijk is. Door creatief met geld om te gaan is het thuis een heel gezellige boel. Mirre heeft al veel sporten geprobeerd door diverse proeflessen te volgen, maar veel liever steekt ze haar neus in de boeken van Harry Potter of schrijft ze zelf verhalen. Mirre is de oudste thuis en redelijk bijdehand. Ze is vaak de leader, zowel van haar broertjes en zusjes als van haar vriendenclub.

Ze ruilt met de 12-jarige welgemanierde Carmen, een intelligente meid die samen met haar moeder in een mooi huis in Steenwijk woont. Carmen is enig kind en haar ouders zijn gescheiden. Carmen ziet haar vader ook heel vaak. Omdat haar beide ouders behoorlijk reislustig zijn heeft Carmen al behoorlijk wat van de wereld gezien. Thuis vermaakt ze zich met vriendinnen en vrienden bij basketbal, voetballend op het schoolplein, bij de theaterclub of tijdens een potje bowlen. Carmen is een echte carrièrevrouw en wil later advocate worden.

Hoe reageert Carmen als ze het grote gezin van Mirre ziet? Zal ze haar fantasie de vrije loop kunnen laten bij het brouwen van een toverdrank? Zal Mirre alles eten op het culinaire evenement waar ze met de moeder van Carmen naartoe gaat? Is ze net als Carmen de ster van het basketbalveld?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp: woensdag 31 augustus om 17.10 uur op Nederland 3/Z@pp. Herhaling van woensdag 9 maart 2011.