ZTE rapporteert inkomstenstijging van 21,52% naar RMB 37,3 miljard in eerste helft 2011

Inkomstengroei van 62% in Europa en Amerika

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110831 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een beursgenoteerde internationale leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen, maakte vandaag een stijging van haar bedrijfsinkomsten bekend van 21,52% naar RMB 37,337 miljard voor de periode van zes maanden eindigend op 30 juni 2011.

Gebaseerd op HKFRS (financiële rapportagenormen Hong Kong), daalde de interim nettowinst 12,33% naar RMB 769 miljoen. De basisinkomsten per aandeel bedroegen RMB 0,27.

Volgens toegepaste PRC ASBE's (bedrijfsboekhoudnormen), stegen de bedrijfsinkomsten met 21,52% naar RMB 37,337 miljard. De netto winst daalde met 12,33% naar RMB 769 miljoen. De basisinkomsten per aandeel bedroegen RMB 0,27.

In China rapporteerde de Groep bedrijfsinkomsten van RMB 16,527 miljard, hetgeen voor de eerste zes maanden 44,26% van de totale bedrijfsinkomsten van de groep vertegenwoordigt. Hoewel er in de nationale telecommunicatiesector een terugval van algemene investeringen bestond, verzekerde de Groep een groei in de bedrijfsinkomsten door het verbeteren van het concurrentievermogen van haar producten. Verder bestond er een groter marktaandeel voor draadloze, gegevenscommunicatie-, terminal- en andere producten.

Tijdens deze periode rapporteerde het internationale deel van de Groep bedrijfsinkomsten van RMB 20,810 miljard, hetgeen 55,74% van haar totale bedrijfsinkomsten vertegenwoordigt. Ook betekent dit een jaar-op-jaar groei van 36,41%. De kracht van de internationale markt was de belangrijkste drijfveer voor de snelle groei tijdens de eerste helft in 2011. De ijverige inspanningen van de Groep op het gebied van internationale marktontwikkeling wierpen op verschillende manieren vruchten af. Terwijl het marktaandeel op de opkomende markten zich verder uitbreidde, ging de Groep ook op grote schaal samenwerkingsverbanden aan met mainstream carriers wereldwijd in de vorm van gezamenlijke ontwikkeling van verschillende producten. Dit gaf een enorme stimulans aan de inkomsten uit internationale activiteiten.

Europa en Amerika waren met een stijging van 62% naar RMB 8,99 miljard de snelstgroeiende regio's onder de drie overzeese topmarkten. Deze vertegenwoordigen 24,1% van de totale inkomsten van de Groep. De inkomsten van ZTE Asia-Pacific (uitgezonderd China) vormden 18,2% van de inkomsten, terwijl Afrika 13,4% van de inkomsten vertegenwoordigde.

Tijdens deze periode registreerde de Groep per productafdeling een jaar-op-jaar inkomstengroei van 8,01% voor carriernetwerken, 43,96% voor terminalproducten en 42,29% voor telecommunicatiesoftwaresystemen, diensten en andere producten.

Voor draadloze producten deed de Groep actief mee aan LTE-biedingen in de regio Azië/Oceanië, Europa en Latijns-Amerika. Ook stelde het op grote schaal contracten veilig voor commerciële of experimentele LTE-netwerken, naast de expansie van 2G/3G-netwerkcapaciteit en moderniseringsprojecten voor globale mainstreamcarriers in de regio Azië/Oceanië, Oost-Europa, Afrika en Latijns-Amerika. De Groep maakte dit mogelijk door het aangrijpen van kansen die geboden werden door de wereldwijde trend van draadloze breedbandnetwerkconstructie, netwerkmodernisering en re-engineering.

Als resultaat hiervan heeft de Groep nu een solide marktpositie en aanwezigheid op de draadloze markt wereldwijd. In de eerste zes maanden van 2011 heeft ZTE in de hele wereld 23 LTE-contracten binnengesleept, waarvan meer dan de helft in Europa, Amerika, Japan en andere ontwikkelde regio's. Ook werd een belangrijke groei geboekt in vergelijking met het 3G-tijdperk. De Groep vormde een strategische alliantie met Hutchison voor de opbouw van 's werelds eerste TD- LTE / FDD LTE dubbele modusnetwerk en implementeerde de TD-LTE/FDD LTE / GSM / EDGE-multimodusterminal.

Wat betreft draadloze producten versterkt de concurrentiepositie van netwerktoegangsproducten van de Groep zich steeds meer. Zowel op de nationale als overzeese markten wordt een snelle verkoopgroei gerapporteerd. De verkoop van dragernetwerkproducten worden steeds concurrerender. Wat betreft PTN is de Groep nu nr. 1 ter wereld in termen van nieuw marktaandeel in de eerste helft van 2011. WDM en andere producten werden concurrerender, waarbij het optische netwerk wereldwijd toonaangevend is gebleven. In de eerste helft van 2011 namen FTTx, MASN, DSLAM en andere vaste netwerkproducten wereldwijd een tweede plaats in.

Tijdens de eerste helft van 2011 zag de Groep een aanhoudende snelle groei in de verkoop van haar terminalproducten, waarbij het een jaar-op-jaar-groei van 43,96% rapporteerde. De verkoop van de terminalproducten van de Groep (waaronder 3G-handapparatuur met verschillende functies en gegevenskaarten) op de nationale markt drong steeds meer door naarmate de populatie van nationale 3G-gebruikers verder groeide. Op internationaal niveau beleefde de Groep een duurzame groei vanwege haar terminalproducten, waaronder de 3G-handapparatuur en gegevenskaarten, die temidden van de mainstream carriers wereldwijd een doorbraak maakten.

In deze periode breidde de Groep haar verkoop van higher-end producten nog verder uit, zodat ZTE nu de op vijf na grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld is.

De verkoop voor smart terminalproducten groeide 400%, en Blade, Skate, Light Tab en andere producten zullen ertoe bijdragen dat de Groep haar klanten merkbewust maakt.

Vooruitziend op de tweede helft van 2011, zal de Groep worden geconfronteerd met een complexe marktomgeving, gekenmerkt door zowel kansen als uitdagingen. De snelle ontwikkeling van het mobiele Internet zal een impuls geven aan de constructie op grote schaal van het LTE-breedbandnetwerk van de volgende generatie. De aanvullende breedbandconstructie zal vermoedelijk ook van start gaan. Bovendien zal de vraag naar betere netwerkkwaliteit de bouw van nieuwe 2G/3G-netwerken doen groeien en tot de modernisering van de bestaande netwerken leiden. Omdat landen hun breedbandstrategie steeds verder uitbreiden, zal de draadloze toegangsmarkt een nieuwe cyclus van tijdvensterconstructie behelzen, terwijl in de ICT-sector, de transformatie van het Internet of Things, cloud computing en mobiel internet een hoogtepunt doormaakt.

In de tweede helft van 2011 wordt verwacht dat de nationale carriers hun kapitaaluitgaven zullen verhogen. Op de internationale markt zal voor de segmenten van mobiele breedbandconstructie en de ontwikkeling van smart terminals de grootste vraag bestaan. De Groep zal ernaar streven een positieve balans te bewaren tussen schaal en winst, met als fundamentele doelstelling een duurzame, stabiele groei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207 (Media)
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law / Andres Vejarano
+852 2837 4747 / 2837 4735 (Media)
jowie.law@edelman.com

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063