Wyplay biedt de nieuwe applicatie 'YouTube op tv' als klantmiddleware voor operators aan

MARSEILLE, Frankrijk--(BUSINESS WIRE)-- 20110831 --

WYPLAY, toonaangevend in de hele wereld voor haar vernieuwende tv-gebaseerde operatorsoftware, heeft de applicatie 'YouTube op tv' geïntegreerd in de middleware voor klanten van het bedrijf. De software wordt momenteel ingezet bij de Vodafone-klanten.

YouTube, een 100% dochterbedrijf van Google, heeft een gratis YouTube-applicatie voor tv ontwikkeld waarmee gebruikers hun favoriete YouTube-video's op het grote scherm kunnen bekijken vanuit een luie zetel, in de plaats van voorovergebogen vóór een computerscherm of laptop. De videokwaliteit is 720p HD en het navigeren is eenvoudig met snelle toegang tot YouTube-zoeken.

De softwareoplossingen van WYPLAY vormen de kern van de aangesloten huiskamers. Ze kunnen worden gebruikt met de topmerken in consumentenelektronica en providers van omroepen/operators, waaronder SFR en de belangrijkste rechtspersonen van Vodafone. Het aanbod van Wyplay is een van de ruimste op de markt, van compleet verbonden mediaspelers tot het hele gamma aan wereldwijde en lokale webdiensten (VoD, MoD, GoD), Over-The-Top-internetervaringen, media-afspelen via intuïtieve 3D-interface, ondersteuning voor Widgets, ongeëvenaarde connectiviteit en complete UI's, van ontwerp tot implementatie.

Francisco Varela, directeur Platform Partnerships bij YouTube, zegt: “Wij zijn opgetogen over het samenwerkingsverband met Wyplay. Wij geloven dat de leden van het tier 1-operatorecosysteem van Wyplay fantastische kandidaten zijn voor YouTube op tv.”

“YouTube heeft een zeer aantrekkelijke Over-The-Top-applicatie voor operators gemaakt", verklaarde Dominique Feral, EVP Marketing bij Wyplay. Hij voegde nog toe: “YouTube heeft deze ervaring gecreëerd door vernieuwende inhoud boven te halen, aangemaakt door haar community wereldwijd. Wyplay is er trots op gekozen te zijn om 'YouTube op tv' te activeren en te voorzien voor onze tier 1-operators.”

Over Wyplay:

Onafhankelijk, globaal en internationaal erkend, levert Wyplay hoog ontwikkelde oplossingen voor aangesloten-HDTV's, Media Center CE-apparatuur, HD IPTV-boxen, DVB-S/C/T HD STB's, en in-home media-HDD producten.

De kern van het aanbod van Wyplay is de Wyplay Modular Solutions (WMS), een ingesloten, robuust en volledig uitgerust HD-softwareplatform. Hierop wordt de meest uitgebreide reeks van functionaliteiten op de markt geleverd voor zowel “in de box” en “in de wolk” aangesloten entertainmentbelevenissen. WMS levert onovertroffen connectiviteit en media-afspeelbaarheid. Naast de indrukwekkende familie van techniek en prestatie van WMS, levert Wyplay een elegante en intuïtieve 2D & 3D gebruikersinterface die op belangrijke wijze bijdraagt aan de kwaliteit die door de meest veeleisende klant kan worden beleefd. Wyplay stelt haar belangrijkste partners in staat tot het bouwen en aanpassen van hun eigen unieke oplossingen met behulp van de WMS Application Development Kit (ADK).

U kunt meer lezen over 'The Connected TV OS' (het aangesloten tv-besturingssysteem) op www.wyplay.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Wyplay
Dominique Feral, +33(0) 491 457 180
Uitvoerend vicepresident Marketing

dferal@wyplay.com