Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht

De Club zet voet aan de grond in Nederland

'Fight Club anno 2011' opent deuren voor aspirant leden

Amsterdam, 4 augustus 2011 - Ongeveer een jaar geleden speelde de theatervoorstelling 'de Club' in Amsterdam. Bezoekers van de voorstelling werden geblinddoekt naar de locatie -een oude loods- vervoerd waar de Club werd gespeeld. De reacties op het stuk, dat geïnspireerd was op de film 'Fight Club', waren heftig, positief en energiek. Daarom besloten de mensen achter de Club een totaal nieuwe richting in te slaan met hun initiatief. Vanaf 31 augustus 2011 is de Club terug, als een echte club, en gaat ze verder waar de theatervoorstelling was gestopt. Je weet niets, dus waarom ben je hier?

Onder leiding van regisseur en bedenker Lucas de Man worden de komende maanden in Roest in Amsterdam, Strijp-S in Eindhoven en Dok in Gent (België) clubavonden georganiseerd voor aspirant-leden. Lucas: "Na alle reacties op de theatervoorstelling die we vorig jaar gespeeld hebben, besloten we al gauw dat er een vervolg op 'de Club' moest komen. Ik wilde vooral verder, en juist veel meer zijn dan alleen een voorstelling waar mensen een avondje naartoe gaan. Een soort Fight Club anno 2011."

Tijdens de initiatieavonden staat eigenlijk niets vast, behalve dan de prikkel dat je gedwongen wordt na te denken over de vraag waarom we hier in godsnaam op deze aardbol leven. Je gaat samen met andere leden op zoek naar bestaansrecht, je gaat samen op onderzoek uit en vooral ook over tot actie. Wat die actie precies gaat worden, dat bepaal je helemaal zelf, of althans, samen met de andere leden. Uiteindelijk ligt veroorzaking aan de grondslag en het bestaansrecht van de Club.

Naast oprichter Lucas de Man zijn er nog een aantal bekende Nederlanders betrokken bij de Club. Zowel Tygo Gernandt als Tim Murck, de mannen van het eerste uur, zijn al lid van de Club. Ook Leon van der Zanden was direct wildenthousiast en heeft zich al aangemeld bij de Club. De komende maanden doen ze tijdens sommige avonden mee als gastleden van de Club. Vaste clubleden zijn Marc Stoffels, Niels Kuiters Daan Weddepohl en Marco Pesch.

Mocht je als buitenstaander lid willen worden van de Club, dan kun je voor een van de avonden een aspirant-lidmaatschap kopen. Aan het einde van de avond kun je beslissen om je aan te sluiten bij de Club, of juist niet. Het is uiteindelijk aan jou zelf.

----------
Info voor redactie:



Ingezonden persbericht