Pearl Jozefzoon is Operaster 2011

Persbericht van Oxfam Novib

Den Haag- Popzangeres Pearl Jozefzoon mag zich Operaster 2011 noemen. Woensdagavond vervulde zij een glansrol in de tweede editie van het NCRV-programma Van Popster tot Operaster en liet zij de vijf andere zangers en zangeressen achter zich. De uitzending vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag werd gepresenteerd door Ernst Daniel Smid en stond geheel in het teken van Oxfam Novib.

De vakjury, bestaande uit Giel Beelen, Henk Poort en Tania Kross roemde de durf van alle kandidaten om een operaklassieker ten gehore te brengen. Pearl Jozefzoon, bekend van haar finaleplaats in The Voice of Holland, slaagde daar volgens hen het beste in. Henk Poort: Ik ben flabbergasted, je hebt me van de stoel gezongen". Ook Giel Beelen was lovend: "Een diamant. Absoluut". Tania Kross was zo enthousiast dat ze Pearl uitnodigde eens met haar samen te zingen.

In Van Popster tot Operaster gingen naast Pearl Jozefzoon ook Frans Duijts, Lisa Lois, Sabrina Starke, Dean Saunders en Syb van der Ploeg de muzikale strijd met elkaar aan. De artiesten maakten in Koninklijke Schouwburg in Den Haag de gewaagde sprong van pop naar klassiek. Het winnende lied van Pearl was Mon coeur s' ouvre à ta voix' uit de opera Samson en Delilah van de Franse componist Camille Saint-Saëns

Speciaal voor Van Popster tot Operaster reisde presentator Ernst Daniel Smid met zijn dochter Coosje af naar Bangladesh, een bezoek dat op hen beiden een onuitwisbare indruk maakte. In dit Aziatische land ondervonden ze de impact van een steeds heftiger wordende strijd tegen het water. Een strijd die honger en armoede tot gevolg heeft. De situatie was echter niet alleen uitzichtloos, ze zagen ook hoe Oxfam Novib samen met de lokale organisaties en de lokale bevolking werkt aan oplossingen. Zodat steeds meer van deze eilandbewoners een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen.

Links:
http://www.oxfamnovib.nl



Razende Robot Reporter