Ingezonden persbericht


Purmerend, 1 september 2011

Starteenwinkel.nl integreert Facebookshop in propositie

Als eerste Nederlandse leverancier van webwinkelsoftware, biedt Starteenwinkel.nl vanaf 1 september haar klanten de mogelijkheid om hun webwinkel volledig en op eenvoudige wijze binnen Facebook te integreren. Hiermee krijgen 'fans' niet alleen de mogelijkheid om binnen de Facebook pagina met de webwinkel te communiceren, maar kunnen de bezoekers producten bekijken, 'liken', delen met vrienden en vooral ook direct kopen. Vooral voor kleinere webwinkeliers is dit een aantrekkelijke manier om kostenefficiënt hun verkoop te stimuleren.

Exact een jaar geleden werd Starteenwinkel.nl gelanceerd door het bedrijf Forventures. Inmiddels zijn ruim 1.500 -voornamelijk kleinere- webwinkels aangemaakt. Voor deze webwinkeliers is vooral het generen van traffic naar hun webwinkel een terugkerende uitdaging. Zoekmachinemarketing en -optimalisatie blijkt voor velen een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Veel webwinkeliers gebruiken reeds social media zoals Twitter en Facebook als actief communicatiekanaal met hun (potentiële) klanten.

Op de markt zijn reeds 'Facebook-only' webwinkel proposities beschikbaar voor ondernemers die alleen via Facebook willen verkopen. Tevens zijn er 'losse' tools om webwinkels te koppelen aan Facebook. Starteenwinkel.nl is de eerste leverancier die Facebook volledig integreert binnen haar webwinkelsoftware. De winkelier kan simpelweg door het aanvinken van producten in het webwinkel managementsysteem aangeven welke producten in de Facebookshop moeten worden opgenomen. Ook kunnen vormgevingselementen van de webwinkel direct en automatisch worden opgenomen in de vormgeving van de Facebookshop. De kosten voor de Facebookshop optie zijn met E5 per maand marginaal te noemen.


---

Over de initiatiefnemers en makers van Starteenwinkel.nl

Starteenwinkel.nl is een initiatief van Forventures van internetondernemer Brian Hirman en technische partner rb2. rb2 ontwikkelt voor haar opdrachtgevers maatwerk in internetoplossingen.
---