Ingezonden persbericht


UC4 en Red Hat starten samenwerking voor geautomatiseerde open source-oplossingen

Intelligente, open source IT-procesautomatisering voor virtuele en cloud-infrastructuren

Amsterdam, 31 augustus 2011 - UC4, de grootste onafhankelijke leverancier van automatiseringssoftware, gaat samenwerken met Red Hat. Doel van de samenwerking is de ontwikkeling van betere, kant-en-klare open virtualisatie- en cloud-oplossingen met geautomatiseerde voorspellende eigenschappen. De belangrijkste voordelen van deze oplossingen zijn lagere kosten en minder handmatige handelingen bij het opzetten en beheren van een virtuele infrastructuur. Daarnaast kunnen IT-afdelingen 'meer met minder' doen en krachtiger Service Level Agreements (SLA's) opstellen.

UC4 en Red Hat zijn beide lid van de onlangs opgerichte Open Virtualization Alliance (OVA). Het lidmaatschap van OVA heeft de samenwerking tussen Red Hat en UC4 op het gebied van virtuele en cloud-infrastructuren bespoedigd. UC4 biedt samen met Red Hat een geautomatiseerde, open source-virtualisatieoplossing aan bedrijven. De gecombineerde oplossing van Red Hat en UC4 biedt klanten de flexibiliteit om hun virtuele capaciteitseisen en private en publieke cloud-infrastructuren te beheren met geïntegreerde en geautomatiseerde voorzieningen. Daarnaast heeft UC4 de kennis in huis om virtuele infrastructuren te creëren, die applicaties en bedrijfsprocessen veel efficiënter ondersteunen.

Nu steeds meer bedrijven overstappen naar dynamische, virtuele en cloud-infrastructuren, wordt de behoefte aan één oplossing die alle IT-processen volledig automatiseert, steeds groter. Deze ontwikkeling gaf UC4 en Red Hat het vertrouwen voor hun samenwerking. Open virtualisatie-oplossingen spelen een grote rol bij de grootschalige acceptatie van de cloud. Zeker nu bedrijven zoeken naar manieren om hun IT-kosten te minimaliseren en efficiënter te werken, zodat ze gebruikers meer applicaties kunnen bieden.

"Onze samenwerking met UC4 is ontstaan uit de behoefte om verschillende open virtualisatie- en cloud-oplossingen verder te ontwikkelen en het gebruik ervan te stimuleren", zegt Sarangan Rangachari, Senior Director van de Cloud Business Unit van Red Hat. "Nu virtualisatie- en cloud-infrastructuren volwassener worden, gaan bedrijven op zoek naar open oplossingen om hun capaciteit op een kosteneffectieve manier uit te breiden."

"Het partnership met Red Hat, toonaangevend in open source-virtualisatie- en cloud-oplossingen, stelt ons in staat intensief samen te werken aan geavanceerde bedrijfsautomatiseringstechnologie. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat open virtualisatie- en cloud-gebaseerde oplossingen voet aan de grond krijgen", zegt Siddharth Mallannagari, senior vicepresident Strategy & Corporate Development, Alliances van UC4. "Met open oplossingen kunnen we onze klanten een kosteneffectieve keuze bieden. Een keuze die tegemoetkomt aan hun cloud-behoeften en een vendor lock-in met gesloten merkoplossingen voorkomt. Deze samenwerking verrijkt het complete UC4-aanbod aan virtualisatie-beheeroplossingen en past binnen onze strategie om heterogene IT-omgevingen te ondersteunen."

Over UC4 Software
UC4 Software levert een unieke automatiseringsoplossing, ONE Automation. Het bedrijf ondersteunt zijn klanten met de implementatie van ONE Automation. Dit omvat één bedrijfsbrede aanpak die de automatisering van bedrijfsprocessen en -applicaties, en IT-infrastructuur op één intelligente manier integreert in één platform. UC4 maakt het voor bedrijven eenvoudiger om snel en betrouwbaar IT-diensten te leveren. UC4 is de grootste, onafhankelijke leverancier van automatiseringssoftware. Meer dan tweeduizend organisaties wereldwijd vertrouwen op UC4 voor de automatisering van hun bedrijfsprocessen. Meer informatie is te vinden op www.uc4.com/nl.

# # #

Contactgegevens voor de pers