Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Brand appartementencomplex Arnhem mogelijk aangestoken
Publicatiedatum: 31-8-2011 9:11:14

ARNHEM - Een brand die in de vroege ochtenduren van woensdag 31 augustus woedde in een appartementencomplex aan de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat in Arnhem is mogelijk aangestoken. De politie doet vandaag technisch onderzoek. Bij de brand raakte verder niemand gewond.

Even voor zeven uur werd bij de brandweer een hevige rookontwikkeling gemeld vanuit het appartementencomplex. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er een brandje te zijn in de kelderruimte van het complex, waardoor het trappenhuis in de rook stond.

Snel onder controle
Twee bewoners en een baby werden uit voorzorg geëvacueerd. Ze zijn door ambulancepersoneel onderzocht maar leken verder - behoudens hevige schrik - ongedeerd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Om het trappenhuis rookvrij te maken, is een grote ventilator ingezet. Hiermee is de rook uit het trappenhuis geblazen. De brand bleek uiteindelijk veel rook- en waterschade tot gevolg te hebben in de kelder en het trappenhuis.

Technisch onderzoek
De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar een technische oorzaak lijkt uitgesloten. Om die reden wordt brandstichting vermoed. Technisch onderzoek door de forensische opsporing zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest.
(pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---