Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 31-08-2011

Mogelijke brandstichting

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag op woensdag ontstond er brand in een auto. Het vermoeden bestaat van brandstichting.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding van een autobrand aan de Van Galenstraat. De brandweer bluste de brand en de politie heeft het sterke vermoeden van brandstichting. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Gewond bij aanrijding

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag raakte een fietser gewond bij een aanrijding. Omstreeks 12.45 uur reed een 54-jarige vrouw uit Amersfoort op haar fiets over de Turpijnplaats. Een 40-jarige automobilist uit Amersfoort sloeg af en zag hierbij de vrouw over het hoofd. Zij werd met een forse beenwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Gestolen fiets

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een gestolen fiets aangetroffen. Omstreeks 17.30 uur zag een agent een mooie fiets staan tegen een muur aan de Gasthuislaan. De fiets zelf stond niet op slot maar er zat wel een ringslot omheen. De agent trok de fiets na en deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie onderzoekt nog wie de berijder is van de fiets en zal hem over de fiets gaan horen. De fiets gaat weer retour naar de eigenaar.

Nepvuurwapen

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden drie jongens aangehouden met een nepvuurwapen.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens gezien waren met een vuurwapen op de Liendertseweg. Agenten troffen de jongens aan en zij wisten van niets. In de bosjes werd een nepwapen aangetroffen. De jongens, 14 en 15 jaar oud uit Amersfoort, werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto over de kop

AMERSFOORT- Op dinsdagavond raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Omstreeks 22.45 uur reed een 68-jarige man uit Voorthuizen over de Rijksweg A1 en hij nam de afrit de A 28 op. In een bocht op de afrit raakte hij van de weg en vloog over de kop. De man kon op eigen gelegenheid uit de auto komen maar werd uit voorzorg werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Gestolen auto onderdelen

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een vrouw aangehouden omdat ze gestolen auto-onderdelen in de garage had liggen. Omstreeks 16.00 uur ging de politie poolshoogte nemen bij een woning aan de Sara Burgerhartsingel. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er mogelijk gestolen waar zou liggen. Er werden drie carrosserieonderdelen van een auto aangetroffen die als gestolen te boek stonden. De 55-jarige vrouw uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.