Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 31-08-2011

Politie zoekt getuigen in onderzoek

(zie persberichten Eemland noord, 21-08-2011 ; motoragenten bewust aangereden)

BAARN De politie is in het kader van het onderzoek naar het inrijden op de motoragenten op zoek naar een aantal belangrijke getuige(n).

Op vrijdag 19 augustus, rond 16.15 uur, zagen twee motoragenten van het KLPD een donkerkleurige Mercedes personenauto rijden over de Rijksweg A1. Toen zij de auto natrokken bleek deze als gestolen te boek te staan. Bij het zien van de agenten nam de bestuurder snel de afslag bij Baarn en verhoogde zijn snelheid.

Met dezelfde hoge snelheid reed de bestuurder via de Nieuwstraat, tegen het verkeer in, de Laanstraat in. In dit voetgangersgebied reed de later aangehouden 19-jarige Amsterdammer zonder zijn snelheid te verminderen in de richting van de Mollerusstraat. Uit het onderzoek blijkt dat hierbij voetgangers, al dan niet in gezelschap van kinderen, voor de aanstormende auto hebben moeten wegspringen.

De politie is nu dringend op zoek naar personen die zich op de bewuste dag en het tijdstip bevonden op de Laanstraat en getuige zijn geweest van de deze manoeuvres. Ook getuigen die de auto elders in Baarn hebben zien rijden in de richting van de Wijkamplaan worden dringend uitgenodigd contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie op zoek naar benadeelden

SOEST Bij het onderzoek naar de woninginbraken in de afgelopen periode en de betrokkenheid van twee aangehouden woninginbrekers is de politie op zoek naar de eigenaren van een aantal aangetroffen voorwerpen.

Het gaat hierbij om een aantal sleutels, sleutelbosjes, een mesje in de vorm van een sleutel en een zogenaamde druppel die gebruikt wordt om een alarminstallatie uit te schakelen. De politie heeft de aangetroffen voorwerpen vergeleken met aangiftes van benadeelden maar dat heeft nog geen relatie opgeleverd. Het is niet uitgesloten dat eventuele slachtoffers nog geen aangifte hebben gedaan, de slachtoffers uit andere gemeenten komen of deze voorwerpen niet in een aangifte zijn opgenomen.

Aangetroffen voorwerpen

Aangetroffen druppel voor alarminstallatie

Achterzijde druppel voor alarminstallatie

De politie verzoekt slachtoffers van een woninginbraak of een ander strafbaar feit, die deze voorwerpen herkennen, contact op te nemen met de recherche van het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844

Wapenstok

SOEST De politie heeft dinsdagavond de bijrijder van een auto aangehouden omdat hij in het bezit was van een wapenstok.

Rond 22.10 uur krijgt de politie de melding dat op de Egge een verdachte auto met een buitenlands kenteken rijdt. De agenten treffen inderdaad een bestelauto aan met een Tsjechisch kenteken en besluiten de inzittenden te controleren. De bijrijder, een 36-jarige ingezetene van Tsjechië, bleek in het bezit te zijn van een zogenaamde Tonfa (een wapenstok van Amerikaans model) De man werd aangehouden en verhoord. Hij krijgt een proces-verbaal en de wapenstok is in beslag genomen.

Bestuurder vlucht voor politie

BAARN De politie heeft woensdagmorgen een 26-jarige inwoner uit Hilversum aangehouden omdat hij bij een controle vluchtte voor de politie.

Rond 01.30 uur hielden agenten een alcoholcontrole op de Amsterdamsewstraatweg waarbij de bestuurder een stopteken kreeg. Op het moment dat een agent de Hilversummer een blaastest wilde afnemen ging hij er plotseling hardlopend vandoor in de richting van de Oude Eemnesserweg. Hierbij sprong hij een sloot in en vervolgde zijn vlucht in de richting van Eemnes. Achtervolgende agenten verloren hem hier uit het oog.

De achtergebleven auto, waarin ook zijn identiteitsbescheiden lagen, werd overgebracht naar het politiebureau. Bijna drie uur later meldde de geheel doorweekte man zich aan het politiebureau om te vertellen dat hij de gezochte bestuurder was. In verband met het vermoeden van alcoholgebruik werd een bloedproef bij de verdachte afgenomen. Het rijbewijs van de Hilversummer werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.