Politie Groningen

Politie pakte derde verdachte op

Overval op bejaard echtpaar

Groningen, 31-08-2011 o De politie heeft maandagavond een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Verlengde Hereweg in Groningen aangehouden. Ook deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de op donderdagavond gepleegde overval op een bejaard echtpaar in hun woning aan de Savorin Lohmanlaan in Groningen.

Eerder hield de politie in deze zaak een 21-jarige man uit Zuidhorn en een 16-jarige man uit Groningen aangehouden in verband met deze zaak.

Onderzoek en getuigen

Het buurtonderzoek en de burgernetactie hebben de politie belangrijke informatie opgeleverd. Het Roofcoördinatieteam van de politie kreeg hierdoor een goed beeld van wat er die bewuste avond van de overval heeft plaats gevonden. Uitgebreid onderzoek leidde tot deze derde verdachte.

Voorgeleiding rechter-commissaris

De 21-jarige verdachte is vandaag voor de rechter-commissaris geleid en is in bewaring gesteld. De beide andere verdachten zullen aanstaande donderdag voor de rechter-commissaris worden geleid.

Opgelucht

De politie heeft nadrukkelijk contact met het echtpaar en houdt hen op de hoogte van de stand van het onderzoek. Zij waren zeer opgelucht toen zijn hoorden dat de verdachten waren aangehouden. Het
Roofcoördinatieteam van de politie onderzoekt wat de rolverdeling tijdens de overval is geweest.