Gemeente Eijsden-Margraten

Meer nieuwsberichten

Kunstopdracht Sint Geertruid

Het college van de gemeente Eijsden-Margraten heeft een kunstopdracht te verstrekken in de kern Sint Geertruid. Het te realiseren kunstwerk is toegezegd in het kader van het 100-jarig bestaan van fanfare St. Gertrudis. Als locatie is het westelijk deel (gedeelte nabij de rustplek, zie bijgaande foto) van de parkeerplaats aan Julianalaan in Sint Geertruid aangemerkt.

Kunstopdracht

* Het creëren van een inspirerend en passend kunstwerk.
* Het thema van dit kunstwerk dient te verwijzen naar muziek in het algemeen, de genoemde fanfare en de verbondenheid van beide elementen met de kern Sint Geertruid.

* Het ontwerp moet vanzelfsprekend in de omgeving van de parkeerplaats aan de Julianalaan in Sint Geertruid passen. Bij de definitieve keuze van het te realiseren kunstwerk spelen, naast de beeldende kwaliteiten, ook duurzaamheid en vandalismebestendigheid van het ontwerp een belangrijke rol.

Voorwaarde hoogte kunstwerk
Het kunstwerk mag ten hoogste 6 meter bedragen, mits het qua aard en omvang in de omgeving past.

Budget en procedure
Voor deze opdracht is een maximaal ALL-IN budget (inclusief BTW, schetsontwerp, realisatie en plaatsing) van EUR 35.000 beschikbaar. Kunstenaars die belangstelling hebben, worden hierbij uitgenodigd hun motivatie en ideeën voor het te realiseren kunstwerk kenbaar te maken. Deze aanmelding dient vergezeld te gaan van een documentatiemap op A4 formaat (met voor deze opdracht relevant werk) en een cv (indien aanwezig onder vermelding van een website).

Reacties
Uw motivatie, documentatiemap en Curriculum Vitae kunt u sturen naar:

Gemeente Eijsden-Margraten
t.a.v. mevrouw A. Ramakers
Postbus 10
6269 ZG Margraten

Inlichtingen kunt u inwinnen bij mevrouw A. Ramakers, beleidsmedewerker Kunst en Cultuur / Sociaal maatschappelijk werk. telefoon: 043 458 8488
e-mail : arianramakers@eijsden-margraten.nl