Het grote verkeersboek van Tuk leert kinderen veilig oversteken

Persbericht van Betty Sluyzer

31 augustus 2011. Het grote verkeersboek van Tuk, een ABC-boek, is een taalstimulerend praatboek vol taalspelletjes, versjes, liedjes, vragen, opdrachten en plaatjes. Om uit voor te lezen, om samen over te praten, om naar te kijken, om dingen in aan te wijzen en te benoemen. Om van te genieten en te leren. Om bij te zingen en te bewegen. Ook met gehandicapte kinderen. Tijdens de kinderboekenweek zal Betty Sluyzer Het grote verkeersboek van Tuk promoten met de voorstelling Politieman Piet! gebaseerd op het boek.

Een praatboek vol auto's, vrachtwagens, fietsen, treinen, boten, vliegtuigen en verkeersborden

Van auteur en taalstimuleringsspecialist Betty Sluyzer verschijnt bij Uitgeverij De Eekhoorn Het grote verkeersboek van Tuk met meer dan 300 plaatjes van vervoermiddelen, verkeersborden en verkeerssituaties. In het boek staan versjes, liedjes, plaatjes met onderschriften, taalspelletjes en praktische tips rond: voertuigen, vaartuigen, vliegtuigen, rijtuigen, links, rechts, oversteken, verkeerslichten en kleuren, rotonde, splitsing, kruising, omhoog, omlaag, recht, schuin, rond, driehoek, cirkel, vierkant, rechthoek, verkeersborden, rijden in het verkeer, botsing en file.
Het boek begint met een liedje over het verkeer. Op de tekeningen valt van alles aan te wijzen. Dan volgen het vervoers-abc (26 spreads) en allerlei spelletjes rond verkeer: zoekplaten, oog-hand coördinatiespelletjes met links en rechts, beweegspelletje met richtingen, zoekplaten met vormen, kleuren, het verkeerslicht, oversteken, verkeersborden, een botsing, rotondes en nog veel meer. Het boek eindigt met een liedje over een motoragent. Eerder had Betty Sluyzer primeurs met Het grote abc van Tuk (2008), Het grote cijferboek van Tuk (2009) en Het grote beroepenboek van Tuk (2010).

Op het achterplat is al een versje te lezen waarover je eindeloos kunt praten:

Wat vind jij nou stoer en vet?
Een motor of een maanraket?
Blijf jij op de stoeprand staan?
Doe jij steeds je fietslamp aan?
Loop jij op het zebrapad?
Wat voor auto heeft een kat?

Extra materialen bij Het grote verkeersboek van Tuk van Betty Sluyzer:

- een lespakket voor het basisonderwijs en het digibord: Lespakket Verkeer en Vervoer (PDF)
- woordenlijsten van vervoermiddelen met simpele uitleg (PDF): Het ABC van vervoermiddelen en 10 thematische lijsten: In de lucht, In en op het water,
Met de auto, Met de bus, tram of trein, Op de fiets, Op de snelweg, Op straat, Rij-, last- en trekdieren, Op het paard, Verkeersregels en verkeersborden
- een kleurplaat met illustratie van Pauline Oud - een ABC-poster op A3 formaat in full colour met voertuigen uit het boek met op de achterkant 100 omslagen van boeken van Betty Sluyzer - de liedjes uit het boek met muziek van Michiel Megens staan op de cd's Billen Buikje Boelieboem en Circus Pindasaus.

Aanvraag presentexemplaren Het grote verkeersboek van Tuk: Uitgeverij De Eekhoorn
Mandy Verhoeven
mandy@weton.nl
Tel 0186610788

Muzikale voorstelling voor de Kinderboekenweek: Politieman Piet!

Betty Sluyzer speelt, met Michiel Megens op gitaar, vanaf 22 september 2011 de interactieve voorstelling Politieman Piet! op scholen en in bibliotheken voor kinderen van groep 1, 2 en 3. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Het grote verkeersboek van Tuk en Auto's op de weg. De liedjes zijn van Betty Sluyzer (tekst) en Michiel Megens (muziek).

Over auteur en taalstimuleringsspecialist Betty Sluyzer

Betty Sluyzer studeerde Nederlands aan de UVA en begon 26 jaar geleden met het schrijven van kinderboeken. Sinds ze zelf kinderen heeft, is ze zich verder gaan verdiepen in taalontwikkeling, kinderboeken en leren lezen. Zij doet swingende presentaties, bezoekt klassen en geeft ouderavonden, cursussen en trainingen op het gebied van presenteren, taalontwikkeling, kinderboeken, dyslexie, voorlezen en leren lezen. Haar boeken zijn erg populair, ook bij kinderen die niet zo van lezen houden. Ze worden veel gebruikt in de kinderopvang, op basisscholen, in projecten en methoden voor de VVE, in BoekStart, Boekenpret, alfabetiseringsprojecten en taalachterstandprojecten. In 2009 en 2010 bracht ze in haar eigen productiemaatschappij twee cd's uit met interactieve meedoeliedjes voor baby's, peuters, kleuters en beginnende lezers: Billen Buikje Boelieboem en Circus Pindasaus. Alle liedjes passen bij boeken van Betty Sluyzer.

Gegevens nieuwe boeken en 'oude' cd's van Betty Sluyzer: Nieuw praat-weetboek: Het grote verkeersboek van Tuk ISBN 9789045415086 Nieuwe bundel: Het grote voorleesboek voor peuters ISBN 9789056477479 Nieuw prentenboek: Wielewoelewool, ik ga naar school! ISBN 9789048706853
Nieuw prentenboek: Koppiekoppie Kippie! 9789048710058 CD met tekstboekje: Billen Buikje Boelieboem ISBN 9789081465526 CD met tekstboekje: Circus Pindasaus ISBN 9789081465533

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.bettysluyzer.nl



Razende Robot Reporter